NA24.no

Full pupp for Nobel

Sist oppdatert:
Plastikk-kirurgi er god butikk. Nobel Clinic er Oslos største, og gikk med solid overskudd i fjor.

Oslos største aktør innen plastisk kirurgi kunne i 2005 vise til driftsinntekter på 34,7 millioner, som er en liten nedgang fra 37,9 millioner året før. Men overskuddet er solid, etter over 1000 operasjoner av pupper, fettsuging og annen skjønnhetskirurgi.

NA24 - din næringslivsavis

Selskapet satt igjen med et et resultat før skatt på 3,4 millioner kroner, mot 4,9 millioner i 2004. Klinikken ble etablert tidlig på 80-tallet og er en spesialistklinikk innen plastisk kirurgi som driver med fettfjerning, brystkirurgi og kosmetisk kirurgi.

1200 operasjoner
Ifølge klinikkens egne hjemmesider blir det utført cirka 1200 operasjoner årlig, og i løpet av de siste to årene var det over 2 200 kvinner og menn som ble poliklinisk behandlet på Nobel Clinic.

Solid for Amland
Plastikk-kirurgene som har viet seg til fettsuging og silikon kan vise til en solid omsetning. Klinikken har tre menn og ti kvinner ansatt, og 6,7 millioner ble i fjor brukt i lønn til de ansatte.

For selskapets daglige leder, overlege Frode Petter Amland, gir klinikken klingende mynt i kassen.

Amland, som er største eier, hever en lønn på 798 587 kroner. I tillegg kan han glede seg over utbyttet fra driften. Med sin eierandel kan han ta ut 70 prosent av de 2,4 millioner kroner som er satt av til utbytte i selskapet, ifølge årsberetningen fra Brønnøysund.

Resterende 30 prosent av selskapet eies av overlege Morten Haug, som er en av tre kirurger ansatt på klinikken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere