NA24.no

Full retur på Oslo Børs

Sist oppdatert:
Morgenens oppgang ble erstattet med en ny, sur nedtur.

Oslo Børs reverserte oppgangen fra tidligere på dagen, og endte med et nytt stygt fall. Hovedindeksen falt 1,63 prosent til 349,67 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

Utålmodig på krisepakke
Så langt denne uken er børsen ned 3,41 prosent. Uro i verdensmarkedet, og spesielt på USA-børsene er med på å dra ned vår egen børs. Den brede amerikanske S&P 500-indeksen er til sammenligning ned hele 5,75 prosent siden fredag.

USA-børsene åpnet opp denne onsdagen på nytt om at investorlegenden Warren Buffett har kjøpt en større andel i den tidligere investeringsbanken Goldman Sachs, men før Oslo Børs stengte hadde de rukket å snu. Utålmodighet rundt gjennomføringen av krisepakken for finanssektoren er sentralt.

Oljen snudde
Samtidig falt oljeprisen utover dagen. Da børsen stengte ble oljen handlet for 104,04 dollar fatet på råvarebørsen i London. Dette er 0,93 prosent høyere enn på tirsdag, men betydelig lavere enn tidligere på dagen da prisen snuste på 106 dollar fatet.

Den ukentlige oljelagerrapporten fra de amerikanske myndighetene kom ut en time før stengetid, og viste at råoljelagrene falt mindre enn ventet. Forsinkelser i egen produksjon og import som følge av den aktive orkansesongen var ikke så alvorlige som analytikerne hadde trodd.

Les også:Lavere oljelagre

Siden lagertallene gir en god indikasjon på hvor mye USA, som er verdens største oljekonsument, kommer til å etterspørre, virket dette negativt inn på prisen.

StatoilHydro falt 1,79 prosent til 147,80 kroner.

Sol i farten
Derimot får en annen energitungvekter, Renewable Energy Corporation, et reelt løft.

REC sikrer tredjeplass på vinnerlisten med et hopp på formidable 8,02 prosent til 128 kroner. Dermed har solenergiselskapet lagt på seg 4,7 milliarder kroner i markedsverdi i løpet av dagen.

Oppgangen kommer som en følge av at solenergiselskapene fikk et lite løft i etterhandelen i det amerikanske aksjemarkedet, tirsdag. Det kom etter Senatets behandling av skattekreditter for fornybar energi i USA. Senatet godkjente sendt tirsdag kveld en skattepakke som vil forlenge skattekredittordningen for fornybar energi i USA. Rammen på pakken er hele 18 milliarder dollar for energikilder som sol, vind og geotermisk varme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere