NA24.no

Full seier til Sissener

Foto: Paul Weaver (Side2)
Finansselskap snur i bitter aksjonærstrid.

Det ble full seier til finansmannen Jan Petter Sissener og hans kamphaner.

Nå avblåser Agasti oppkjøpet av Wünderlich Securities.

«Styret i Agasti Holding (Agasti) har besluttet å avbryte prosessen med det planlagte oppkjøpet av Wunderlich Investment Company, Inc. (Wunderlich) og viderefører selskapets opprinnelige strateg», heter det i en melding.

- Enormt potensiale

Det gleder finansmannen og Nettavisen NA24-blogger, Jan Petter Sissener.

- Det er veldig positivt at selskapet nå skal fokusere på sin opprinnelige strategi. Selskapet har et enormt potensiale for kunder, ansatte og ikke minst aksjonærene, sier Sissener til Nettavisen NA24.

Merete Haugli tiltrer som seniorrådgiver og assosiert partner i First House.

Agasti opplyser at aksjonærgruppen ledet an av Sissener og investor Ole Peter Lorentzen, trekker alle pågående rettslige prosesser og varsel om søksmål, herunder krav om gransking og er enige om å samle seg bak selskapets strategi.

- Styret tar til etterretning at aksjonærer som representerer en betydelig eierandel var uenige i det strategiske valget om å kjøpe en majoritetsandel i Wunderlich. Det er slik aksjonærdemokratiet fungerer, og denne saken viser at dette fungerer godt i Agasti. Samtidig er vi glade for at vi har sterk og bred støtte i aksjonærfelleskapet om den retning og den strategi vi etablerte i 2012, som styret fortsatt er overbevist om er en klok, fremtidsrettet og lønnsom vei å gå for både våre private og institusjonelle kunder, eiere og ansatte, sier styreleder i Agasti Holding, Merete Haugli.

- Ingen skal være i tvil om at de aksjonærer som åpent har flagget sin uenighet rundt oppkjøpet av Wunderlich har stor tro på den forretningsmodellen Agasti etablerte i 2012, og at dette er en riktig vei å gå for å skape den ønskede utviklingen av selskapet. Men vi var uenige i styrets forslag til oppkjøpet av Wunderlich. Vi stiller oss imidlertid fullt og helt bak selskapet og dets strategi, og mener denne er den rette til å utvikle selskapet i den retning vi alle ønsker og til å skape en lønnsom og attraktiv virksomhet for kunder, eiere og ansatte, sier Ole Peter Lorentzen.

- Ekstremt grisete

Til Nettavisen NA24 gikk Sissener kraftig ut mot Agasti-sjef og gründer, Alfred Ydstebø, og kalte oppkjøpet av Wünderlich Securities for ekstremt grisete.

- Alfred Ydstebø er villig til å gå over lik for å gjennomføre transaksjonen, sa Sissener til Nettavisen NA24.

- Jeg har ikke sett maken til grisete spill siden Kosmo-striden på 1980-tallet, sa Sissener.

Transaksjonen han sikter til er Agastis (tidligere Acta) oppkjøp av meglerhuset Wünderlich Securities, hvor selskapet Coil Investment Group eier rundt 71 prosent. Coil er kontrollert av Agastis administrerende direktør Alfred Ydstebø.

LES SAKENE OM STRIDEN HER:

- Dette er ekstremt grisete

Nå har han tatt grep

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere