NA24.no

Ludo-gründer Idar Vollvik på en pressekonferanse februar 2012.
Ludo-gründer Idar Vollvik på en pressekonferanse februar 2012. Foto: Remi Bøe Presttun (NTB Scanpix)

Full stopp for Vollviks Ludo

Omsetningsveksten for Vollviks nettbutikk Ludo har stoppet opp.

Idar Vollvik har skrytt av enorm vekst i netthandelsbutikken Ludo Store. Men i år har det stoppet helt opp i det Vollvik har fokusert på kostnader. Det skriver Finansavisen fredag.

Facebook var trylleformelen i Idar Vollviks satsing på nettbutikken Ludo Store. Høsten 2012 rapporterte han om kraftig omsetningsvekst måned for måned.

«I juli hadde vi en dagsomsetning på cirka 10.000 kroner om dagen. Nå ligger den på omtrent 300.000», fortalte Vollvik til dn.no i november 2012.

Butikken var imidlertid ikke så rosenrød som Vollvik da fortalte. Regnskapet for 2013 viste dundrende underskudd og selv etter kostnadskutt tapte butikken 3,5 millioner i første halvår i år.

Tapene kunne imidlertid ikke fortsette, og i år har Vollvik måttet trekke i nødbremsen.

– Vi har hatt fokus på to ting. Begge har til hensikt å skape grunnlag for vekst. Det ene er å jobbe med kostnadene. Vi har kuttet disse med 23,5 prosent i første halvår i år sammenlignet med første halvår i fjor. Da er vi på et kostnadsnivå som er bærekraftig, sier styreleder Per Espen Watle til Finansavisen.

Han oppgir at omsetningen i første halvår i år havnet på 15 millioner kroner, hvilket er identisk med omsetningen i første halvår i fjor.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere