NA24.no

Full tv-pott for Siem

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Pangstart for Kjetil Siem som ny fotballdirektør i Sør-Afrika.

Den avtroppende direktøren i Norsk Toppfotball er i ferd med å begynne i sin nye jobb som sjef i Premier Soccer League (PSL) i Sør-Afrika. Sørafrikanerne holder i disse dager på å signere tidenes tv-avtale med Siem som sentral mann i kulissene, melder toppfotball.no.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

- Jeg vil ikke fokusere på meg selv i dette i det hele tatt, men vi snakker om et betydelig løft for sørafrikanske fortballrettigheter, Det er hevet over tvil, sier Siem.

300 millioner
I forrige runde gikk rettighetene til den sørafrikanske varianten av NRK - SABC - som betalte 65 mill rand i året, som tilsvarer i underkant av 60 mill norske kroner. Den nye avtalen ligger an til å bli nærmere 300 millioner årlig, altså en femdobling.

- En ny verden
- Ligaen får tilført over 200 millioner mer årlig de neste fem årene, faktisk kanskje 230 - 240 mill mer. Det er klart det blir en ny verden for sør-afrikansk fotball, sier Siem. Alt blir mye lettere. Også den delen av jobben min som går mot VM vil forenkles av dette. Maken til start er det ikke mulig å få, sier Siem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere