NA24.no

(Scanpix)

Fulle briter inntar Øst-Europa

Sist oppdatert:
De nye EU-landene mottar helt andre turister enn de håpte på.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

I 2004 gikk land som Estland, Slovakia og Litauen inn i EU. Disse håpte blant annet at medlemskapet ville føre til en strøm av rike turister med interesse for landenes rike historie, men i stedet kommer det haugevis med fulle briter, ifølge The Wall Street Journal.

NA24 - din næringslivsavis

Årsaken til at disse stedene er mer populære for de fulle britene skyldes i stor grad at det har kommet billigflyruter til Tallinn, Budapest og Bratislava.

Britene spanderer over seks milliarder kroner på reisene, og mange nettbyråer har nå begynt å spesialisere seg på pakkereiser til Øst-Europa. Men medaljen har også en skyggeside.

-Vi vil ikke tiltrekke oss en hooligankultur, sier en talskvinne for det polske turistbyrået, ifølge avisen.

Merkelig oppførsel
For eksempel observeres ofte britiske brudgommer fulle og kledd i kvinneklær i gatene i Tallinn. Blant annet skal to brudgommer ha brutt seg inn Tallins historiske distrikt ikledd undertøy og kostymer inspirert av ninjaskilpaddene i Turtles.

Deler av byens næringsliv er fornøyde med ekstrainntektene som turismen tar med seg, mens andre er mindre fornøyde med turistene.

-Dersom vi drikker pleier vi ikke bli så høyrøstede, sier Tallins viseborgermester Jaanus Mutli, ifølge The Wall Street Post.

Innført tiltak
Britiske ambassader i Europa har sett seg så lei av å bli vekket av fulle personer som har havnet i problemer at de har startet en kampanje.

Blant annet planlegger britiske myndigheter å legge glassunderlag på barene i Budapest, slik at gjestene blir oppmuntret til å skrive ned hotelladressen før de glemmer den. I Tallinn har engelske politimenn forelest om den britiske drikkekulturen til det lokale politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere