*Nettavisen* Økonomi.

Fullt kaos da Vinomonopolet hadde årets mest eksklusive vinslipp

Etter 16 dager i kø, fikk Bjørn Håvard Larsens endelig tak i den eksklusive vinen - det var fullt kaos da Vinmonpolet åpnet dørene på Aker Brygge.

07.02.19 15:45

- Jeg skal nok ikke drikke den på 20 år. Den må ligge så lenge for å bli på sitt beste, kanskje 30 år, sier Bjørn Håvard Larsen, vinentusiasten som i forkant av dagens vinslipp har ligget 16 dager i kø.

Det var minst 100 meter kø da kjennere og entusiaster gjorde seg klar til dagens slipp av ekslusive Burgund-viner på Aker Brygge. Aller mest ettertraktet er 2015-årgangen av Domaine de la Romanee-Conti.

Klikk på bildet for å forstørre.

RØVERKJØPET: Domaine de la Romanee Conti 2015.

- Vi har to eksemplarer. Prisen er 49.999, opplyser selgeren ved polet på Aker Brygge.

- Det er kjempebillig, sier Bjørn Håvard Larsen fra Øksnes i Vesterålen.

Denne vinen går for rundt 200.000 kroner i det internasjonale inmarkedet. Amerikanske Benchmark Wines, for eksempel, selger den for 22.999 dollar, eller 195.500 kroner.

Går ikke tom

Larsen har blitt noe av en kjendis i vinmiljøet etter å ha ligget 16 dager i kø for å få tak på den ettertraktede vinen, som han planlegger å lagre i minst 20 år.

- Det går bra. Jeg har noe annet jeg kan drikke i mellomtida, sier han til Nettavisen i minuttene før polet åpner i dag.

Sivilingeniøren har vanlig jobb og inntekt, og selv om hobbbyen er dyr, er det ikke snakk om å selge vin.

- Nei! Vi drikker alt! sier Larsen

Tilskuere og dansker

Polkaoset i dag tiltrakk seg også folk som som var på plass bare for å se på. Og ikke alle kundene var der for de aller dyreste flaskene:

- Hehe, nei, langt i fra. Det blir kanske noen burgundere til 500-600 kroner, sier Åge Spets.

Nettavisen møtte også på en gruppe danske som krevede full anonymitet. Men de hadde reist utelukkende for å handle vin her på grunn av de lave prisene.

Omsider, etter noen minutters kaos, kom Bjørn Håvard Larsen til kassa. Han sikret seg den ene av de to flaskene med Domaine de la Romanee-Conti. Og litt til.

- Djevelsk billig! kunne han konstatere etter å ha studertt den lange prislappen med totalsummen 182.666 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.