NA24.no

Fulltreffer i seismikk

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Finansmannen Trond Bjørnøy kjøpte halvparten av selskapet Scan Geophysical for 75 millioner kroner i fjor. I dag prises selskapet til en drøy milliard.

Seismikkprosjektet Scan Geophysical har blitt et eventyr for gründer Lars Johan Frigstad og styreleder Trond Bjørnøy i Norivestor.

NA24 - din næringslivsavis

I slutten av oktober i fjor betalte Bjørnøy 75 millioner kroner for halvparten av aksjene i selskapet. Åtte måneder senere er prisen firedoblet, skriver Dagens Næringsliv. Meglerhuset Pareto Securities og ProCorp har skaffet 315 millioner kroner.

Pengene skal gå til å finansiere tre nye og et planlagt ombyget seismikkskip. Nå fremstår selskapet Scan Geophysical med en prislapp på 1.065 millioner kroner.

Bjørnøy har satset totalt 90 millioner kroner og har allerede en gevinst på 230 millioner kroner. Frigstad har selv 100 millioner med ti prosent av selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere