NA24.no

Funcom aksepterer millionbot


INNSIDEHANDEL: Funcom har betalt bot for markedsmanipulasjon. Selskapet ble siktet i forbindelse med informasjon gitt i forbindelse med lanseringen av spillet «The Secret World».
INNSIDEHANDEL: Funcom har betalt bot for markedsmanipulasjon. Selskapet ble siktet i forbindelse med informasjon gitt i forbindelse med lanseringen av spillet «The Secret World». (Funcom)
Sist oppdatert:
Funcom har akseptert en bot på 1,5 millioner kroner fra Økokrim for markedsmanipulasjon, melder E24.

I en børsmelding skriver Funcom at boten er relatert til informasjon som ble gitt til markedet i forbindelse med lanseringen av nettspillet «The Secret World» i 2011 og 2012.

Økokrim tok i fjor ut siktelse mot Funcom for brudd på verdipapirhandelloven og markedsmanipulasjon. Blant annet skal selskapet ikke ha ført innsidelister på forskriftsmessig vis, ifølge siktelsen. Siktelsen var relatert til informasjon som selskapet publiserte i forkant, under og etter lanseringen av nettspillet «The Secret World».

Det skal ha skjedd august 2011 til spillet ble lansert juli 1212 og de to påfølgende månedene.

Siktelsen kom etter en razzia hos selskapet i januar 2014.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere