*Nettavisen* Økonomi.

Funcom utsetter Conan

Spillprodusenten Funcom sliter med å fullføre utviklingen av det svært ambisiøse spillprosjektet Age of Conan.

Det norske spillselskapet Funcom melder torsdag ettermiddag at lanseringen av spillet «Age of Conan- Hyborian Adventures» blir utsatt til 30. oktober. Til nå har planen vært å lansere det i periodeen mars til mai.

Spillet er svært omfattende, og har vært under utvikling siden 2003. Våren 2005 meldte Funcom at planlagt lansering var i første halvår 2006. Dette ble altså senere utsatt til våren 2007, og nå til høsten.

I meldingen begrunnes utsettelsen med at man vil finpusse kvaliteten på spillet.

Age of Conan er en kombinasjon av et spill for én person og et rollespill som mange deltar i over nettet. Brukerne spiller slike spill over lang tid, og betaler en månedlig abonnementsavgift for å delta.

Spillet har skapt enorme forventninger i spillmiljøet, og er ekstremt viktig for Funcom, som er notert på Oslo Børs. Forventningene til dette spillet utgjør en betydelig del av Funcoms markedsverdi på en drøy milliard kroner.

Mange håper at Age of Conan skal oppnå en suksess som i alle fall ligner på det mest suksessfulle spillet i denne kategorien, World of Warcraft.

Funcom lanserte sitt forrige spill i denne kategorien, Anarchy Online, i 2001. Det ble rammet av betydelige tekniske problemer. Mange mente at det spillet ble lansert før all teknisk finpuss var fullført.

Her kan du se hvordan spillet skal bli: Ta en titt på Conan

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.