NA24.no

Funn og underskudd for Noreco

Har kommet med de første resultatene etter boringen av Gitafeltet.

Oljeselskapet Noreco legger frem et underskudd etter første kvartal. Økte letekostnader og produksjonskostnader ga sammen med nedskrivninger og avskrivninger et tap.

I løpet av årets tre første måneder fikk selskapet et tap på 157,8 millioner kroner før skatt. I samme periode året før hadde de et overskudd på 3,1 millioner kroner før skatt. Driftsresultatet viser også et underskudd i første kvartal og ble på minus 51,2 millioner kroner mot 141,5 millioner kroner i første kvartal året før.

Før avskrivninger havnet driftsresultatet (EBITDA) på 116 millioner kroner mot 272,8 millioner kroner i første kvartal 2008. Ved utgangen av kvartalet har de en kontantbeholdning på 562 millioner kroner.

I løpet av de tre første månedene hadde Noreco en produksjon på 13.625 fat oljeekvivalenter per dag. Det er rett under målet for hele 2009 som ligger på 14.000 fat olje per dag.

- Noreco venter en økning av produksjonen ved oppstart av Nini East-feltet i andre halvdel av 2009. Gjennom årets første kvartal har Noreco økt sine reserver med 7,8 millioner fat oljeekvivalenter, en økning på 24 prosent sammenlignet med reservene ved starten av året, skriver Noreco i sin resultatrapport.

Driftsinntektene økte til 469 millioner kroner fra 436 millioner kroner i første kvartal 2008.

Noreco oppnådde en oljepris på 55 dollar per fat for oljen de solgte i første kvartal. Dette er over snittprisen for oljen i perioden og skyldes sikringsprogrammet der de har kontrakter på å få solgt oljen for 75 dollar og 50 dollar. Dette programmet varer frem til første kvartal 2011. Noreco anslår verdien på disse kontraktene til 406 millioner kroner.

Oljeselskapet har også fått vurdert gassfunnet ved Gitafeltet. Tidligere har de meldt om funnet i Nordsjøen, men nå har de kommet med noen anslag på hvor omfattende det er.

- Basert på leteboringen som er gjennomført er funnet estimert til 250 millioner fat oljeekvivalenter med en vesentlig oppside. Boreresultatene på Gitafeltet er meget positive. Ressurspotensialet er betydelig med 600 millioner fat oljeekvivalenter, kommenterer administrerende direktør Scott Kerr

Norecos andel i funnet er tolv prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere