*Nettavisen* Økonomi.

Fusjon for Hafslund Infratek

Danner en nordisk kjempe.

24.10.08 08:11

Hafslund Infratek fusjonerer med et datterselskap av det finske kraftselskapet Fortum.

NA24 - din næringslivsavis

Det er Fortum Power & Heat Oy, Fortum Service AB og Fortum Distribution som skal slå seg sammen med Hafslund Infratek.

Dermed overtar Hafslund Infratek Fortums virksomhet innen bygging, drifting og vedlikehold av infrastruktur i Norge, Sverige og Finland.

Oppgjøret skjer i form av en emisjon på 21.074.864 nye aksjer som rettes mot Fortum. Det innebærer at Fortum får en eierandel på 33 prosent i Hafslund Infratek, mens Hafslund blir vannet ut til 43,3 prosent.

Hafslund Infratek vil på bakgrunn av sammenslåingen bytte navn til Infratek, mens Bjørn Frogner vil fortsette som konsernsjef for det sammenslåtte selskapet.

Totalt følger det med 1.100 ansatte i fusjonen og dermed vil det sammenslåtte selskapet ha 2.500 ansatte. Selskapet har en samlet omsetning på 2 milliarder kroner for de ni første månedene.

- Vi er glade for å ha kommet frem til en avtale med Fortum, som er gunstig for begge parter, for sammenslåing av deres infrastruktur service virksomhet med Hafslund Infratek. Transaksjonen støtter opp om vår strategi og er et viktig bidrag til å skape en sterk og pålitelig leverandørindustri. Det sammenslåtte selskapet vil ha en ledende posisjon i Norden og vil danne en solid plattform for videre vekst og konsolidering, både lokalt og på nordisk basis. Sammenslåingen vil forsterke vår posisjon ovenfor våre kunder og leverandører og samtidig bidra til å øke Hafslund Infrateks attraktivitet som arbeidsgiver og tilgang til fagutdannet arbeidskraft, kommenterer Bjørn Frogner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.