NA24.no

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)

Fusjonskameratene boret tørt

Sist oppdatert:
Det norske og Aker Exploration fant ikke olje eller gass i Geitfjellet.

Det ble ikke gjort funn av olje eller gass i Geitfjellet-prospektet i Norskehavet. Det er fusjonspartnerne Det norske oljeselskap ASA og Aker Exploration ASA som er største eiere i utvinningstillatelsen 321 med til sammen 60 prosent. Det norske er operatør.

Ifølge Oljedirektoratet ligger brønnen om lag 80 kilometer nordvest for Kristiansund og 65 kilometer øst for Ormen Langefeltet.

Hensikten med brønnen var å påvise petroleum i øvre jura reservoarbergarter (Vikinggruppen), men var tørr. Det ble ikke påtruffet reservoarbergarter i øvre jura.

Brønnen er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 321. Tillatelsen ble tildelt i 18. konsesjonsrunde i juni 2004.Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt.

Brønnen ble boret av boreriggen Aker Barents som leies på lang kontrakt av Aker Exploration fra Aker Drilling ASA. Riggen skal nå til utvinningstillatelse 469 i Norskehavet for å bore undersøkelsesbrønn 6407/12-2 der GDF SUEZ E&P Norge er operatør.

Foruten Det norske og Aker Exploration, er Statoil medeier i PL321 med 20 prosent og Talisman med en tilsvarende eierandel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere