NA24.no

Fusjonsnytt på ryktebørsen

Nasdaq
Nasdaq
Nye fusjonsrykter om den svenske børsoperatøren OMX har blitt spredt i dag.

OMX skal ha avtalt et møte med representanter for den amerikanske Nasdaq-børsem om forutsetningene for en fusjon.

NA24 - din næringslivsavis

Ryktene ga OMX-aksjen en liten opptur på Stockholm-børsen fra start tirsdag. Men etter noen timer var kursen uforandret.

På fredag, dagen etter at OMX hadde holdt et omtalt styremøte, spredte ryktene seg i finanskretser om at London-børsens eier LSE var på vei til å legge inn ett bud på OMX. På mandag gikk spekulasjonene videre, denne gang sa ryktene at det var amerikanske Nasdaq, storeier i LSE, som planla å overta OMX.

Rykte med ny kraft
Dette ryktet fikk fornyet kraft på tirsdag, da Wall Street Journals nettutgave med henvisning til en kilde med innsyn oppga at et møte mellom OMX og Nasdaq var planlagt innen to uker. Møtet påstås å utgjøre en mulig start for samtaler som kan lede til en fusjon, ifølge avisens kilde.

OMX-aksjen har på grunn av ryktene blitt løftet med over 22 prosent siden slutten av august.

Tross at mange investorer tydelig har tro på ryktene holder OMX fortsatt tett.

- Vi kommenterer ikke rykter, sa OMX informasjonssjef Niklas Lilja til TT.

- Ingen planer
Rundt egne ekspansjonsplaner sier Lilja at de for tiden, utover organisk tilvekst, er begrenset til samtaler om en samarbeidsøkning med børsen i Reykjavik.

Wall Street Journals kilde sier at det foreløpig ikke finnes noen konkrete planer hos Nasdaq om et oppkjøp av OMX, da Nasdaq har mer enn nok med å sikre seg kontrollen over LSE, der de nå eier 25 prosent av aksjene.

Samtaler om samarbeidet mellom Nasdaq og OMX har blitt ført før og begge børssjefene føler at deres respektive virksomheter passer bra sammen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere