NA24.no

Fussell og Keith slår tilbake

Sist oppdatert:
Robert Keith og Thomas Fussell har i dag innløst tegningsrettigheter tilsvarende 250.000 aksjer i Opticom. Det utgjør 1,5 prosent av selskapet.

Det opplyses i to børsmeldinger mandag morgen.

Etter innløsningen av tegningsrettighetene har Keith og Fussell 478.500 aksjer hver, pluss 641.433 aksjer gjennom sitt felleseide selskap Charles Street. Til sammen sitter de to investorene på rundt 1,5 millioner aksjer, noe som tilsvarer rundt 10 prosent av aksjene i Opticom.

I tillegg til aksjene har Keith og Fussell ytterligere 456.250 tegningsrettigheter hver. Utøvelsesprisen på disse er ukjent, men dersom disse innløses før klokken 16.00 mandag, vil investorduoen også kunne stemme for disse aksjene. Dermed vil de to ha ytterligere en million aksjer, og komme opp i en eierandel på nærmere 20 prosent.

Tegningsrettighetene som er innløst mandag morgen, og som er tildelt i 2003 og 2004, er innløst til en snittkurs på 53,77 kroner aksjen. Mandag morgen omsettes Opticom for 182 kroner aksjen. De to investorene har dermed fått kjøpe de 237.500 aksjene til en rabatt på 30,5 millioner kroner.

De to investorene slår dermed tilbake mot Orkla, Petter Stordalen, Øystein Stray Spetalen og Hans Gude Gudesen, som sammen forsøker å presse de to engelskmenene ut av sine sentrale posisjoner i selskapet.

Opprørerne, med deres allierte, hadde før Keith og Fussell mandag morgen innløste sine tegningsretter, rundt 40 prosent av aksjene i selskapet. Dagens transaksjoner reduserer opprørernes innflytelse i selskapet før onsdagens ekstraordinære generalforsamling.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere