NA24.no

Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst
Skattekrim-sjef Jan-Egil Kristiansen i Skatt Øst (Skatt-Øst)

Futen frykter svakere kapitalkrav

Mener at lavere minstekrav for å starte selskap gjør det vanskelig å være skattekreditor.

Forrige uke la BA-HR advokat Gudmund Knudsen fram et forslag om å senke minstekravet til aksjekapital fra 100.000 til 30.000 kroner. Nå kommer de første negative reaksjonene på forlaget, skriver Finansavisen.

Les også: Nye milliarder til norsk næringsliv

- Vi har vært veldig urolige for den store veksten i antallet NUF-er, fordi denne har kombinert null aksjekapital med manglende revisjon. Det gjør det vanskelig å være skattekreditor, sier Jan-Egil Kristiansen, sjef for skattekrimenheten i Skatt-Øst, til Finansavisen.

Kristiansen blir støttet av Arne Hyttnes, administrerende direktør i Finansnæringens Fellesorganisasjon.

- Starter du med 30.000 kroner, skal du ikke foreta store sprell i etableringen før du nærmer deg null. Du må i praksis gå med overskudd fra første dag, sier han til avisen.

Ifølge Finansavisen har det internt i skatteetaten blitt diskutert en økning av minstekravet til 150.000 eller 200.000 for å styrke kreditorene.

Trond Giske tok imot Knudsens forslag med åpne armer og stor entusiasme. NHO og Bedriftsforbundet klappet høylytt. Det gjorde de sistnevnte da det før jul i fjor ble lagt fram forslag om å fjerne revisjonsplikten for små selskaper også.

Les mer: Milliardgave til norske selskaper

Les flere saker på NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere