NA24.no

Futurene peker ned

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Kontraktshandelen i USA antyder en nedgang på børsene mandag.

Aksjemarkedet i USA er ventet å starte noe ned. Det indikerer futureshandelen i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Nasdaq-futuren faller 0,31 prosent, mens S&P 500-futuren er ned forsiktige 0,07 prosent. Dow Jones Indicative er på minus 0,21 prosent.

Visa har tenkt til å gjennomføre et spredningssalg i forbindelse med en forestående børsnotering.

Verdens største tilbyder av betalingskort kommer til å forlange mellom 37 og 42 dollar per aksje i forbindelse med aksjesalget. Totalt skal det selges 406 millioner aksjer og det gjør at Visa kan vente å få inn hele 17 milliarder dollar i forbindelse med nedsalget.

Ifølge Bloomberg har det blitt gjennomført spredningssalg for 12 milliarder dollar så langt i år. Dette er fordelt på 97 selskaper og ligger 43 prosent under nivået på samme periode året før. Det er bankene som nå selger Visa-aksjer. Totalt er det snakk om 15 banker med JPMorgan Chase, Goldman Sachs og Bank of America Corp i spissen. Formålet er at aksjen skal noteres på New York Stock Exchange.

Aksjemarkedet venter spent på boligtallene som kommer inn mandag ettermiddag. I en lang rekke viktige nøkkeltall er det i første omgang boligtallene som kommer til å stjele showet. Mandag sparkes det i gang med statistikk som forteller om salget av eksisterende boliger i USA. Forventningene er at den negative tendensen vil fortsette.

Spekulasjonene om at det finansielle obligasjonsforsikringsselskapet Ambac snarlig kan få på plass en løsning på kapitalbehovet fortsetter mandag. Ifølge Reuters kan det komme en avklaring fra bankene allerede mandag eller tirsdag denne uken. Den finansielle situasjonen til Ambac har samme med flere av de andre såkalte «monoline»-selskapene vært gjenstand for stor frykt i finansmarkedene. De kriserammede obligasjonsforsikringsselskapene arbeider med å finne en løsning på sine problemer for å unngå tapet av topp kredittrating.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere