NA24.no

Futurene peker ned

Sist oppdatert:
De amerikanske aksjefuturene reagerte ned på nøkkeltallene som ble sluppet torsdag ettermiddag.

Dow Jones Indicative er ned 0,02 prosent like før handelen åpner på børsene i New York. Nasdaq-futuren er opp 0,06 prosent, men har vært høyere tidligere på dagen. S&P 500-futuren faller 0,04 prosent.

I forrige uke stilte flere amerikanere seg i kø for å motta arbeidsledighetstrygd for første gang. Det var ingen dramatiske økning, men antallet førstegangssøkende til stønad i forbindelse med arbeidsledighet økte med 5.000 i forrige uke til 322.000.

Det var på forhånd ventet at antallet førstegangssøkende skulle falle til 310.000.

Torsdag ble det også sluppet tall over produktiviteten i USA. Produktiviteten økte med 3,2 prosent, mens markedet hadde ventet at produktiviteten økte med rundt 3 prosent. Dette er positivt for USA siden hver arbeidstime gir bedre avkastning.

Noe som er verre er at arbeidskostnadene økte med 2,5, mens det var ventet en økning i kostnadene på 1,3 prosent. Den gjennomsnittlige timeprisen økte med 5,7 prosent.

Dette kan tyde på at lønningene begynner å presses opp, noe som igjen kan skape frykt for inflasjon og dertil økte renter.

Oljeprisen faller videre og handles i øyeblikket for godt under 71 dollar fatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere