NA24.no

Federal Reserve, sentralbanksjef, Ben Bernanke, USA
Federal Reserve, sentralbanksjef, Ben Bernanke, USA Foto: KEVIN LAMARQUE (Scanpix)

Fyrer opp oljeprisen

Sist oppdatert:
Lave renter bidrar til høy oljepris.

I Asia stiger oljeprisen til rett over 80 dollar fatet som en følge av at investorene forventer at den amerikanske sentralbanken vil fortsette å holde rentene nær null, noe som vil bidra til å sette fart på økonomien og øke etterspørselen etter råvarer, ifølge Associated Press.

Etter at børsen stengte torsdag overrasket imidlertid USAs sentralbank deler av markedet da den satte opp diskontorenten - som er den prisen bankene må betale for å låne - med 0,25 prosentpoeng til 0,75 prosent. Men sentralbanken var samtidig kjapt ute med å signalisere at den ikke vil komme til å heve renter i stor stil.

Fredag kom de amerikanske myndighetene med inflasjonstall for januar som viste at landet da hadde deflasjon - altså negativ inflasjon - for første gang siden desember 1982.

- Det er omtrent ingen inflasjonsfrykt akkurat nå. Så tankegangen er at sentralbanken vil holde rentene nær null, sier Victor Shum, energianalytiker hos Purvin & Gertz, ifølge Associated Press.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere