*Nettavisen* Økonomi.

Ga blaffen i Valla

Børsen brydde seg ikke om LO-kaoset. Der var det sikring av gevinsten som gjaldt.

09.03.07 17:38

Aksjemarkedet var opptatt av oljepris og utenlandske børser og brydde seg ikke om at LO-lederen tok sin hatt og gikk.

NA24 - din næringslivsavis

Oppgangen på Oslo Børs stoppet opp og investorene fikk et pust i bakken. Etter tre dager med opptur var det duket for en nedgang på 0,56 prosent til 444,91 poeng fredag. Totalt ble det omsatt aksjer for 10,4 milliarder kroner på børsen.

Uken sett under ett endte Oslo Børs med en oppgang på 1,32 prosent og dermed har børsen tatt inn noe av det tapte etter korreksjonen i forrige uke.

Oljen ned
Manglende styrke i oljeprisen bidro til å tynge tungvekterne. Usikkerhet og gevinstsikring etter oljehoppet tidligere i uken sender kontraktsprisen på et fat nordsjøolje med levering i april ned 0,99 prosent til 61,71 dollar. En dollar kostet samtidig 6,17 kroner.

Statoil og Norsk Hydro falt henholdsvis 0,64 prosent til 156,25 kroner og 1,45 prosent til 187,50 kroner. Hans-prospektet der Statoil er med som lisenshaver lever ikke helt opp til forventningene. Operatøren Total skal kun ha funnet vann under boringen av en letebrønn på Hans-prospektet.

Norsk Hydro melder at de vil investere 2,5 milliarder kroner sammen med partnerne på Ormen Lange i forbindelse med utviklingen av undervannskompresjonsstasjon.

Røkke + Revus?
DNO trakk i motsatt retning av oljetungvekterne og steg 0,19 prosent til 10,40 kroner. Altinex og PA Resources falt 0,86 prosent til 1,15 kroner og 0,80 prosent til 49,50 kroner. Bedre gikk det med oljeselskapet Revus.

Kjell Inge Røkke skal ifølge Dagens Næringsliv være knyttet til en storpost i Revus. SEB Enskilda står bak posten på 6,7 prosent og avisen skriver at Røkke skal ha inngått en total return swap. Røkke har nylig startet leteselskapet Aker Exploration. Aker falt 0,13 prosent.

Flere av de andre tungvekterne trakk også ned. Oljeserviceselskapet Acergy falt 2,52 prosent til 116 kroner etter at det ble kjent at flere av ledelsen har solgt aksjer for til sammen 130 millioner kroner. Konsernsjefen, finansdirektøren og driftsdirektøren kan alle putte en pen gevinst på kontoen etter salget.

Svensk kjøp
Solenergiselskapet REC falt 2,93 prosent 132,50 kroner, mens Marine Harvest Group falt 1,06 prosent til 7,48 kroner.

Teknologiselskapet Captura endte opp 5,24 prosent til 14,05 kroner etter at det er blitt kjent at J Christer Ericsson må fremsette et pliktig tilbud til alle aksjonærene i selskapet. Flere av de tidligere største eierne, blant annet Fredrik Mohn og Skagen Fondene, har solgt alle Captura-aksjene de hadde til den svenske beileren.

Budet fra Ericssons selskap JCE lyder på 14,25 kroner og er fremsatt kontant. Totalt sitter JCE på 63,87 prosent av de utestående aksjene. Terra Securities er oppnevnt som rådgiver for svenskene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.