*Nettavisen* Økonomi.

Ga bort 100.000

Foto: Elin Reitan (Side2)

Olav Thon tok en «Fredriksen» under åpning av nytt kjøpesenter.

10.08.10 12:46

STORO (Side2): - Nå skal dere lage fest og jeg vil bidra med 100.000 kroner til denne festen, og disse pengene kan dere bruke akkurat som dere vil, sier en av Norges rikeste personer, da han taler til de ansatte under åpningen av sitt nye kjøpesenteret på Storo.

Se bilder fra det nyåpnede senteret nederst i saken!

Dette fører til stor applaus fra de fremmøtte, og kjøpesenterkongen Olav Thon smiler stort mens han skuer ut over forsamlingen. Den karismatiske 87-åringen har på seg sin velkjente rosa strikkelue, grønn linblazer prydet med et gult lommetørkle og en pin fra Den Norske Turistforeningen pin, samt et farerikt chiffontørkle omhyggelig bundet rundt halsen.

- Det er jo vanskelig å drive i en tid da man midt under byggeprosessen må endre fundamentet senteret står på - slik at det skulle tåle jordskjelv. Når er det få jordskjelv her omkring, men nå skal i alle fall dette bygget tåle et jordskjelv, forsikrer Thon de fremmøtte om, som bryter ut i latter.

Eier over 70 kjøpesenter
I to år har utbyggingen av Storo kjøpesenter vært under arbeid. Resultatet er 56.000 kvadratmeter med omkring 120 forretninger, hvorav et 3000 kvm stort S.A.T.S.-senter troner på toppen. Kjøpesenteret forventer å omsette for omkring 1,4 milliarder i 2010, og hele 1,8 milliarder i 2011.

Thon har eierinteresser i omkring 70 kjøpesenter og på spørsmål om hvor lønnsomt kjøpesentervirksomheten er, kan ikke akkurat den spreke 87-åringen påstå at det ikke er lønnsomt å drive med kjøpesenter

- Det er jo bransjen jeg har valgt å satse på da, og når jeg kjøpte Amfi kom vi opp mot hele 70 senter. Jeg mener selv vi har knyttet til oss de riktige fagfolkene, og vi gjør det som er riktig. For det går jo bra da, smiler han lurt.

- Det beste i Oslo
Selve byggeprosessen har vært lang, men endelig kan Thon åpne dørene til det flunkende nye senteret - og det er med stor glede.

- Jeg må si det har tatt lang tid. Det tok 2 år å bygge dette, og mange å før vi fikk alle byggetillatelsene. Men når jeg er resultatet, er jeg veldig fornøyd, innrømmer Thon. Han mener hele prosessen har vært som å vente ti år på sitt første barn.

Han legger til.

- Dette er det aller beste senteret vi har i Oslo.

Hva er det som gjør dette kjøpesenteret så unikt?

- Beliggenheten er så som så, men med utviklingen i Nydalen trengte dette området et kjøpesenter. Jeg synes arkitekten har gjort en svært god jobb. Vi hadde begrensede byggemuligheter, vi hadde ikke akkurat store jorder å bygge på, ler Thon.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Elin Reitan

Mens Thon taler til kjøpesenterets ansatte samt et knippe inviterte pressefolk og andre interessenter, har køen utenfor blitt lengre og lengre. Ordfører Fabian Stang skal sammen med Thon utføre den obligatoriske snorklippingen, som markere at Storo senter endelig er åpent.

- Vi er et lite land som er avhengig av hverandre. Jeg håper senteret blir vellykket, sier Stang som for anledningen har iført seg en blå strikkelue - til ære for Thon, og hans karakteristiske hodeplagg.

- Nå er vi et fint par, avslutter Oslo-ordføreren og ler.

SE BILDER AV SENTRET HER:

3588

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.