Ga bort 414 statsminister-skatter

Stein Erik Hagen ga bort 414 ganger så mye som Jens Stoltenberg betalte i skatt.

11.03.08 20:49

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

En av Norges rikeste menn har i lengre tid kranglet med statsminister Jens Stoltenberg om hvor mye de rike i Norge må betale i skatt.

NA24 - din næringslivsavis

Etter budsjettkonferansen på Thorbjørnrud varslet statsministeren at han vil lete med lys og lykt for å finne muligheter for at Stein Erik Hagen skal betale mer skatt.

- En folkefiende
- Jeg skal se om Hagen kan bidra med mer. Han kommer definitivt ikke til å få noen lettelser, sier Stoltenberg til VG.

Hagen følger så opp med å si at statsministeren vil gjøre ham til en folkefiende.

- På en måte tar jeg ikke ham helt på alvor. Likevel er det alvorlig at en statsminister i et demokratisk rettssamfunn skal gjøre meg til en folkefiende, sier Hagen til Dagens Næringsliv.

1.763 x Jens
Ifølge Hagens beregninger kom det skatteinntekter fra familiens formue til statskassen på omtrent 820 millioner kroner i 2006. Av dette skal 200 millioner kroner være gitt bort til forskning, kultur og veldedige formål.

Med utgangspunkt i Jens Stoltenbergs skatt på 483.083 kroner vil det si at det fra Hagens familieformue ble betalt inn 1.763 ganger mer enn Stoltenberg og at det ble gitt bort verdier tilsvarende 414 statsministerskatter.

Ser man på stortingspolitikerne og tar utgangspunkt i en snittskatt på 225.554 kroner av stortingslønnen på 654.000 kroner, tilsvarer Hagens beregninger at han betalte inn over 22 ganger så mye til statskassen som samtlige 169 stortingsrepresentanter.

- Mine beregninger viser at min families formue, i forrige inntektsår, resulterte i skatteinntekter til statskassen på omtrent 820 millioner kroner. Da lurer jeg på hva galt jeg har gjort som fortjener denne forfølgelsen fra statsministeren? spør Stein Erik Hagen i Dagens Næringsliv.

Noe han fikk støtte for her: Vil straffe Stoltenberg

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.