*Nettavisen* Økonomi.

Ga bort to mill. - lover tre til

Eiendomsmilliardær Olav Thon fortsetter å dele ut milliongaver.

22.05.08 07:46

NA24 har tidligere skrevet at Norges tredje rikeste har gitt bort mer enn 100 millioner til veldedige formål.

NA24 - din næringslivsavis

Ga bort to bygårder
Gjennom Olav Thons Stiftelse for samfunnsnyttige formål har 84-årige Thon gitt bort to pantobligasjoner på bygårder i Oslo. Milliardæren, som ifølge Kapital er god for 20,8 milliarder, betaler fem prosent rente på de 20 millionene obligasjonene lyder på frem til 1. juli 2013.

Rentegaven pluss renters rente gir stiftelsen mer enn en million kroner i årlig inntekt som skal gå til barn og unge, miljøtiltak og helsefremmende virksomhet.

- Thon er en veldig snill mann, og har bidratt med mye. Det er imidlertid ikke hans natur å lage så mye oppstyr rundt det, sa styremedlem i Olav Thons Stiftelse for samfunnsnyttige formål Trond Solvang til NA24 i begynnelsen av mai.

Les også: Milliardæren deler ut millioner

Lover 3,2 hyttemillioner
Nylig ble regnskapet til en annen Olav Thon-stiftelse sendt inn. For milliardæren spytter også inn penger i Turistforeningen. I fjor bidro han med to millioner til ni hytter.

I tillegg har Olav Thon lovet 3,2 millioner til 12 andre hytter og madrasser, viser 2007-regnskapet.

Stiftelsen står med 17,24 millioner i egenkapital, og har fått 18.425 aksjer i Olav Thon Eiendomsselskap AS. Ved årsskiftet var den urealiserte kursgevinsten i Olav Thons Stiftelse vel 12,7 millioner.

- Stiftelsen står dermed godt rustet til å kunne gjennomføre prosjekter i fremtiden, skriver styret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag