*Nettavisen* Økonomi.

Ga kjæresten lønnsøkning

Foto: (Scanpix)

Verdensbankens regler skal være brutt av ingen ringere enn presidenten selv.

12.04.07 11:58

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Paul Wolfowitz skal personlig ha fortalt verdensbankens leder for arbeidsformidling at Shaha Riza, Wolfowitz' kjæreste på tidspunktet, skulle få en kraftig lønnsøkning og forfremmelse som en del av en ekstern pakke.

NA24 - din næringslivsavis

Dette ifølge to vitner som så memorandumet bli skrevet ned av bankpresidenten, skriver Financial Times.

Detaljerte instrukser
Det var den 11. august 2005 at Wolfowitz i detaljer skal ha skrevet ned betingelsene som Xavier Coll, verdensbankens visepresident for arbeidsformidling, skulle gi til libyskfødte Shaha Riza. Her skal det ha stått hvilken lønn hun skal få, grunnlaget for forfremmelsen og på hvilket grunnlag hennes årlige lønnsøkninger skal baseres på.

Ifølge Financial Times skal ansatte i banken hevde at betingelsene for tildelingen brøt bankens egne regler. Saken blir etterforsket av bankens eget styre.

Skattefritt
Flere medier har hevdet at Rizas nye lønn er på 193.000 dollar - skattefritt. Den gamle lønnen hennes skal ha vært på 132.660 dollar. Hun jobber nå i utenriksdepartementets Midtøsten-seksjon.

- Presidenten sa 9. april at han tar det fulle ansvaret for handlingene som er tatt i denne saken. Han tilbakeholder ytterligere kommentarer av respekt for styrets gjennomgang som holder på, sier et medlem av verdensbanken til Financial Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.