*Nettavisen* Økonomi.

Ga Tesla-ordrer i julepresang

Tesla Model S. Foto: Illustrasjon

Nå casher barna inn titusenvis.

23.02.15 08:51

Prishopp på Tesla har gjort det mulig å selge bestilte biler videre med pen gevinst. Det har investeringsdirektør Robert Næss i Nordea bevist ettertrykkelig, skriver Dagens Næringsliv (DN) mandag.

Like før jul så Næss at kronen var veldig svak, og at Tesla var over ti prosent billigere i Norge enn i USA og 15 prosent billigere enn i Europa. Samtidig har Tesla en ordning der man kan bestille bilen for 15.000 kroner, som man taper hvis man trekker seg. Næss fikk dermed en julegaveidé.

Han forteller til DN at han la inn fire Tesla-bestillinger til 15.000 kroner hver og ga dem i julepresang til sin sønn og datter og deres samboere.

Siden han la inn bestillingen har Tesla satt opp prisene på sine biler, først ti prosent, så syv, blant annet på grunn av kronesvekkelsen.

Så kom prisoppgangen, og familiemedlemmene besluttet å selge de bestilte bilene videre på Finn.no.

- Sønnen min satt vel igjen med 30.000 kroner, pluss de 15.000, datteren min med 40.000 kroner, pluss de 15.000. Samtidig sparte de som kjøpte kanskje et sted mellom 40.000 og 80.000 kroner på sine bestillinger. Jeg får håpe det ikke oppfattes som sleipt, sier Tesla-entusiasten til DN.

Selv venter Næss på å bli en av landets første til å motta elbilprodusenten Teslas nyeste modell, verstingutgaven Model S SP85D med firehjulstrekk.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.