Gå til sidens hovedinnhold

Gammel kjempe sliter

Frode Haugli sliter med å få Software Innovation opp i plan.

Arven etter tidligere toppsjef i Software Innovation, Per Kveim, sliter mer enn noen gang. Etter at han trakk seg fra selskapet, har likene falt ut av skapet.

NA24 - din næringslivsavis

Den tidligere HP-sjefen, Frode Haugli, leder nå selskapet, men sliter med å få opp inntjeningen.

I siste kvartal omsatte selskapet for 96,4 millioner, mot 83,9 millioner kroner i tredje kvartal 2006. Dette er en vekst på 15 prosent. Driftsresultatet før avskrivninger og ekstraordinære avsetninger (EBITDA) endte på 5 millioner kroner for tredje kvartal 2007, mot minus 8,9 millioner i tredje kvartal 2006.

Ekstraordinære avsetninger til gjennomføring og avslutning av krevende og komplekse prosjekter i Danmark tatt med 22,2 millioner kroner i kvartalet. Dermed blir det et solid minus på bunnlinjen for selskapet.

I kvartalsrapporten skriver Software Innovation at resultatet er i henhold til forventning. Til tross for de betydelige tapeene i kvartalet, har selskapet tilfredsstillende likviditet, med en kontantbeholdning på 103,6 millioner kroner.

- Betydelig merarbeid knyttet til krevende og komplekse fastprisprosjekter har gjennom lang tid svekket Software Innovations resultater. I tillegg til å gjennomføre en refokusering og rendyrking av konsernet, har omstillingen også hatt spesielt fokus på å gjennomføre og avslutte disse prosjektene. Gjennom første kvartal var alle slike prosjekter avsluttet i den norske virksomheten og gjennom andre kvartal i den svenske virksomheten, heter det i meldingen.

Software Innovations virksomhet i Danmark har gjennom de siste kvartalene hatt svake resultater.

Se resultatpresentasjonen her

Reklame

Her kan du levere Vikinglotto