*Nettavisen* Økonomi.

Gamst-sjefens millionfallskjerm

Foto: AFP/Scanpix

Blackburn-sjef Sam Allardyce tjente grovt på å bli sparket.

24.01.09 09:44

De blodrøde regnskapene til Newcastle viser at klubben la 44,2 millioner kroner på bordet for å bli kvitt Sam Allardyce og støtteapparatet hans for ett år siden.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Tapte 195 millioner
Allardyce, som nå er Morten Gamst Pedersens sjef i Blackburn, satt bare litt over et halvt år inn i treårsavtalen han skrev med Newcastle. Men fikk likevel godt betalt, kan man trygt si.

Det ferske klubbregnskapet, som går frem til 30. juni i fjor, viser at den synkende Premier League-kjempen tapte 195 millioner kroner.

Ille, men ikke så ille som året i forveien. Da kom smellen på utrolige 328 millioner etter dagens pundkurs. Eier Mike Ashley har så langt sprøytet inn mer enn 960 millioner i de svarte og hvite fra St. James' Park. Og etter regnskapsårets slutt har Ashley lagt ut 96 millioner til.

Les også: Dropper Manchester United

70 prosent til lønninger
Newcastle, også kjent som The Magpies økte omsetningen fra 836 til 954 millioner kroner, men bruker altfor mye på lønninger. Mer enn syv av ti pund som kommer inn går med til lønninger, mens eksperter mener 50 prosent i lønnskostnader er absolutt maks.

Lønnsutgiftene i klubben vokste med 17,5 prosent i fjor, skriver The Nortern Echo.

- Når personalkostnadene generelt går over 70 prosent, så bør det ringe noen klokker, sa fotballpresident Sondre Kåfjord til NA24 i slutten av juni i fjor.

Les også: Lønnssjokk i Lyn

2,28 milliarder i gjeld
Da skrev NA24 at Lyn hadde budsjettert med personalkostnader på 52,4 millioner, men bare 50,4 millioner i inntekter. Mens snittklubben i den norske eliteserien i 2007 brukte 46,62 prosent på personalkostnader, la Lyn opp til å benytte 104 prosent til lønninger i fjor.

Newcastle United er eid av Mike Ashleys St James Holdings Limited, et selskap med 2,28 milliarder kroner i gjeld. Ashley har en stund jaktet på nye, søkkrike onkler som ønsker å ta over laget. Men skal nå ha gitt opp, og er innstilt på å fortsette å punge ut.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (AP/Scanpix)

Les også: Fotballklubb rammet av milliardsvindel

PS: Regnskapet forteller også at Newcastle fikk 64,3 millioner kroner i kompensasjon for kneskaden angriperen Michael Owen på dro seg under VM i 2006.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag