*Nettavisen* Økonomi.

Gandhi uthengt på YouTube

Foto: (Scanpix)

Indiske myndigheter reagerer kraftig og ønsker det populære nettstedet stengt.

13.01.07 13:02

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Et videoklipp av komikeren Gautham Prasad viser den indiske folkehelten Mahatma Gandhi på en lite flatterende måte, og nå varsles det reaksjoner, ifølge Times of India.

NA24 - din næringslivsavis

Videoen viser Ghandi dansende til en stolpe, strippe, leke med kniver og underholde to vakre kvinner.

Kraftige reaksjoner
Politikerne misliker videoen så sterkt at noen mener at YouTube bør stenges, mens andre sier at videoklippet kun bør fjernes.

Foruten videodelingssiden har myndighetene også reagert på to tv-kanaler som har vist videoen. Disse kanalene sendte umiddelbart ut en uforbeholden unnskyldning.

Sex-trøbbel i Brasil
For kort tid siden kom en brasiliansk rettssal frem til at YouTube bør stenges til en sex-video inneholdende fotballstjernen Ronaldos modell-ekskjæreste Daniela Cicarelli blir fjernet.

Daniela Cicarelli saksøkte YouTube etter at en video, der hun skal ha sex i grunt vann med sin nåværende kjæreste, ble lagt ut på populære YouTube. I flere dager var videoen den mest sette i Brasil.

Flere søksmål
Etter at YouTube ble kjøpt opp av Google har det som mange forutså ramlet inn søksmål mot nettstedet. Årsaken i de fleste tilfellene er at det vises materiale som andre har rettigheten til.

Men i saker som de to overnevnte er det ikke sikkert at brasilianske domstoler og indiske myndigheter kan gjøre så mye. YouTube er nemlig ikke stasjonert i verken Brasil eller India, men i USA. Og selv om YouTube aktivt fjerner videoer, som de ofte gjør, legger brukere de gjerne inn igjen under andre navn.

Mahatma Gandhi ble født i 1869 og døde av skuddskader i 1948, 78 år gammel. Gandhi regnes som den moderne pasifismens far. Han huskes først og fremst for sin ikke-voldelige linje og sivile motstand for å bedre indiske folks rettigheter under det britiske kolonistyret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.