NA24.no

Går av etter at kona ble byråd

GIR SEG: Tor André Ljosland (KrF) sier opp jobben fordi kona har blitt byråd i Bergen.
GIR SEG: Tor André Ljosland (KrF) sier opp jobben fordi kona har blitt byråd i Bergen. Foto: Jarle Pedersen (Telemarksavisa)
Sist oppdatert:
Mannen til ny helsebyråd har helsefirma som kunde. Nå slutter han i jobben.

Tor André Ljosland fra Notodden sier opp etter at kona Rebekka Ljosland onsdag ble utnevnt som byråd for helse og omsorg i Bergen kommune, skriver Telemarksavisa.

Den tidligere KrF-politikeren valgte å si opp stillingen som kommunikasjonsrådgiver i NOR PR, skriver byrået i en pressemelding.

Tirsdag ble Rebekka Ljosland (24) tidenes yngste byråd da hun ble presentert som KrFs nye byråd for helse og omsorg. Hun er gift med partifelle Tor Andre Ljosland, som tidligere har vært politisk rådgiver for byrådene Lisbeth Iversen og Dag-Inge Ulstein.

Det siste året har Ljosland jobbet i kommunikasjonsbransjen. NOR PR har blant annet hatt Orange Helse, som leverer private helsetjenester til Bergen kommune, på kundelisten.

«Bakgrunnen for at Tor André har valgt å trekke seg fra sin stilling i NOR PR, er at hans kone, Rebekka Ljosland, får vanskeligere arbeidsforhold i sin nye rolle som byråd i Bergen kommune dersom hennes mann jobber som kommunikasjonsrådgiver i et selskap der flere av kundene direkte eller indirekte berører temaer som Bergen kommune har befatning med» heter det i pressemeldingen.

- Blandede følelser

Daglig leder Fredrik Hannestad sier at han forstår at dette er et vanskelig dilemma.

- Det er med blandede følelser jeg mottok oppsigelsen fra Tor André. På den ene siden er vi glade for at Rebekka Ljosland blir utnevnt som byråd for Helse og Omsorg, men vi beklager samtidig den konsekvensen dette får for Tor Andrés ansettelsesforhold i NOR PR. Vi skulle gjerne hatt Tor André med på laget videre, sier daglig leder Fredrik Hannestad.

Les flere saker hos TA.no

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere