*Nettavisen* Økonomi.

Går fra Spetalen

Foto: Andre Clark Utvik (NA24)

Stjerneanalytiker slutter som toppsjef hos Øystein Stray Spetalen.

21.01.09 12:53

- Det stemmer at jeg slutter hos Spetalen, og det er greiest slik, sier avtroppende daglig leder Sindre Støer i Ferncliff Asset Management til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

Støer – som tidligere var senior finansanalytiker hos meglerhuset First Securities – forlater Spetalen-skuta kun få måneder etter at hedgefondet Saligia er etablert.

Avviser dramatikk
Støer bekrefter at han slutter i forvaltningsselskapet Ferncliff Asset Management hvor han tiltrådte på sensommeren i fjor.

- Men det er ingen dramatikk i dette, og «no hard feelings», sier Støer til NA24.

Han forklarer at dette har vært en «start-up» og at man ofte revurderer situasjonen etter så kort tid i virke.

- Går du med øyeblikkelig virkning?

- Nei, det er tross alt en milliard kroner der, så det er viktig at vi passer på at alt går bra for seg i tiden fremover, sier han, og legger til at han vil bidra fremover i fondet selv om han slutter i selskapet.

- Har du funnet noen ny jobb?

- Nei. Ikke noe aktuelt eller konkret ennå, sier han.

De syv dødssynder
Øystein Stray Spetalen etablerte i fjor sitt eget «hedgefond» ved navn Saligia som er registrert i Irland.

Investoren var ute etter å samle et elitelag med aksjeproffer i sin nysatsning. Et «hedgefond» er et investeringsfond med vide fullmakter (se egen boks).

De syv dødssyndene er etter forbokstaven på de latinske begrepene også kjent under akronymet Saligia.

Spetalen brukte mye av fjoråret på å etablere fondet. Han fikk blant annet tidligere oljeanalytiker Martin Mølsæter fra meglerhuset First, og Fearnley Fonds-analytiker Kjell Erik Eilertsen med på laget.

- I denne bransjen er du avhengig av to ting for å ansette de beste menneskene: Én faktor er arbeidsmiljø. Nummer to er incentivordninger i form av avlønning. Det vi har lagt vekt på er at de ansatte skal være forpliktet til avkastningen, og ikke bare hente risikofri bonus. De skal ha store deler av sin formue i fondet, sa Spetalen til Aftenposten på forsommeren i fjor.

Vil ikke kommentere
Øystein Stray Spetalen ønsker ikke kommentere saken og henviser til styreleder Martin Nes i Ferncliff Asset Management. Han er også lite snakkesalig om at deres daglig leder forlater forvaltningsselskapet.

- Jeg har ingen kommentar på nåværende tidspunkt, sier han i en kort kommentar til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.