*Nettavisen* Økonomi.

Går til kraftig angrep på Erna

Statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte.

Statsminister Erna Solberg (H) under pressekonferansen i Oslo mandag i forbindelse med Høyres landsmøte. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

- De har klønet det mye til den siste tiden.

07.05.14 15:54

Samfunnsrefser og Minerva-journalist Jan Arild Snoen er ikke smålåten mot Høyre - et par dager før de møtes til landsmøte på Gardermoen.

Les også:Skammens dag

- Høyre har hatt såpass mye trøbbel i det siste, de har klønet det slik til, at det gjør det maktpåliggende å samles for å komme på offensiven, sier Snoen til Nettavisen.

Tre pinlige saker for Høyre
- Hvilke saker tenker du konkret på?

- Først i dag kom avklaringen om reservasjonsretten. Det fins vel ikke en person som mener den er godt håndtert. Like før landet Dalai Lama, og med unntak av Stein Erik Hagen, er det ikke mange som synes den er godt løst, heller, sier Snoen.

- Den saken er åpenbart pinlig for mange Høyre-politikere, skyter han inn.

- Så kommer den saken som Frp luftet på sitt landsmøte: OL i Oslo – og som Erna kunne fått en avklaring på, men som trolig ikke blir et tema på landsmøtet, sier Snoen.

Klikk på bildet for å forstørre.


- Tre dagers hyllest ...
- Hva kan vi vente oss av landsmøtet til helgen?

- Dette skal være en tre dagers hyllest til regjeringen – og statsminister Erna Solberg. Høyre realitetsbehandler ikke viktige saker på landsmøtet - men i stortingsgruppen, i motsetning til Frp, forteller han.

Snoen tror likevel partiet vil slippe en nyhet eller to i løpet av helgen.

- Ja, jeg tror de vil forsøke å komme på offensiven på den måten.

- Ingen bred misnøye med Erna
- Venter du noen debatt rundt Høyres ledelse og regjeringsdeltakelse?

- Nei, jeg synes ikke noen av disse sakene er godt håndtert, men det er min personlige mening. Men - det er ingen bred misnøye med Erna i Høyre. Regjeringens arbeid går fremover, så får vi se hvor mye som kommer ut av det. Meningsmålingene er stabile og greie – så dette blir ganske kjedelig, er min gjetning.

- Hvorfor er helgens møte viktig for Høyres mange tillitsvalgte?

- Et parti som står sammen, står sterkere – men det kan føre til at nødvendige debatter skyves på og utsettes, men delegatene vet at det er i Stortinget de viktige avgjørelser tas, gjentar han.

Jan Arild Snoen (50) har flyttet på seg i det politiske landskapet - fra Frp - til FRIdemokratene - og så til Høyre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.