NA24.no

Går tilbake til Røkke

Karl Erik Kjelstad går til Aker fra Aker Yards. Den nye konsernsjefen i verftkjempen er allerede klar.

Aker Yards har ansatt Yrjö Julin som ny konsernsjef. Julin vil etterfølge Karl Erik Kjelstad som skal bli en del av konsernledelsen i Aker.

NA24 - din næringslivsavis

Yrjö Julin har vært ansatt i Aker Yards siden 2002, først som ansvarlig for Aker Finnyards og siden 2004 som konserndirektør for Aker Yards forretningsområde Cruise & Ferries. Fra Aker Yards` hovedkontor i Oslo kommer Julin til å lede en organisasjon med 20.000 ansatte, og 18 verft i åtte land.

- Under Karl Erik Kjelstads ledelse har Aker Yards blitt anerkjent for en kombinasjon av strategisk og operasjonell utvikling. De ansatte i Aker Yards har utviklet selskapet fra å ha en årlig omsetning på 12 milliarder kroner til en omsetningsbase på 35 milliarder kroner. Jeg er svært stolt og beæret over å bli bedt om å lede Aker Yards fremover, sier Yrjö Julin.

De nærmeste ukene kommer Julin til å besøke mange av Aker Yards virksomheter for å møte de ansatte og vil i tillegg også treffe kunder, media og andre interessenter.

- Yrjö Julin har en solid bakgrunn fra industrien, og styret er svært tilfreds med at han har sagt seg villig til å overta som konsernsjef i Aker Yards, sier styreformann Svein Sivertsen i Aker Yards.

Da Kjell Inge Røkkes Aker solgte seg ut av Aker Yards tidligere i år fortsatte Karl Erik Kjelstad i stillingen som konsernsjef. Nå går han dermed tilbake til Røkke-sfæren.

- Som aktiv industriell eier engasjerer vi oss sterkt i den strategiske utviklingen av disse selskapene. Samtidig har vi til en hver tid nye prosjekter under utvikling. Kjelstad vil ha en meget sentral rolle i etablering, oppfølging og utvikling av bedrifter i Aker, sier styreformann og konsernsjef Leif-Arne Langøy i Aker.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere