*Nettavisen* Økonomi.

Garanterer CanArgo-emisjon

Gruppe på åtte aksjonærer sikrer oljeselskapet penger.

25.07.08 10:21

Oljeselskapet CanArgo Energy Corporation har fått garantert fulltegning av den forestående emisjonen. Totalt har de fått en gruppe bestående av åtte separate utenlandske investorer til å inngå en bindende avtale om å garantere tegning på 24,2 millioner dollar.

NA24 - din næringslivsavis

Tidligere har partene inngått en ikke-bindende avtale, men nå er avtalen blitt formalisert og bindende.

Investorene som nå garanterer for emisjonen får tegne seg for de aksjene som eksisterende aksjonærer ikke velger å tegne seg for i tegningsrettighetsemisjonen som skal gjennomføres. For dette får hver av de investorene en garantikommisjon på 7 prosent på det investerte beløpet. Rabatten kan enten tas ut i form av kontanter eller i CanArgo-aksjer med samme tegningskurs.

Investorene får tegne aksjer på samme kurs som eksisterende aksjonærer får i forbindelse med fortrinnsrettsemisjonen.

CanArgo har også hentet inn Glitnir Securities som rådgiver og tilrettelegger i forbindelse med emisjonen.

- Med finansieringen fra den planlagte emisjonen nå garantert, kan vi se frem til implementeringen av vår foreslåtte produksjons-, utviklings- og vurderingspaner i Georgia. Brorparten av kapitalen som blir hentet inn vil bli brukt til å fortsette vårt planlagte produksjonsforbedringsarbeid ved Ninotsminda-feltet, som vil fokusere på lav til medium risikomuligheter med potensiell betydelig produksjonsøkning og omsetningsvekst. Det vil også gjøre at vi kan fortsette med vår brønntestingsvirksomhet ved Manavi 12-brønnen, hvor en mulig oljevannkontakt har blitt identifisert med en potensiell oljekolonne på 168 meter som gjenstår å bli testet, kommenterer konsernsjef og styreleder Vincent McDonnell i CanArgo.

Emisjonen er foreslått gjennomført på kurs 10 amerikanske cent, som gir en kurs på omkring inntil 52 øre per aksje med dagens dollarkurs.

Aksjekursen står i 1,31 kroner fredag formiddag. Det er en oppgang på 4,80 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.