NA24.no

Garanterer for 120 mill.

(Foto: Håkon Mosvold Larsen/Scanpix)
Kjell Inge Røkkes Aker stiller sikkerhet i emisjon.

Aker Capital garanterer for en emisjon i det britiske oljeselskapet Genesis. Det er i forbindelse med at Genesis kjøper andelen til PGS i samarbeidsselskapet Genesis Petroleum Europa at selskapet ber om penger fra aksjonærene.

NA24 - din næringslivsavis

Genesis betaler 6,25 millioner britiske pund ved å trykke opp 22,7 millioner nye aksjer til 25 pence per aksje og ved å utstede en konvertibelt obligasjonslån på 575.000 britiske pund som kan konverteres til 2,3 millioner aksjer til samme kurs. Totalt får PGS 77,8 millioner kroner for sin eierandel i datterselskapet i Genesis.

Emisjon
I tillegg skal det gjennomføres en rettet emisjon mot institusjonelle og profesjonelle investorer. Emisjon består av 41,7 millioner aksjer til 25 pence per aksje. Aker har allerede tegnet seg for 15,7 millioner nye aksjer til en samlet verdi på 3.925.000 britiske pund. Det tilsvarer nærmere 45 millioner kroner, Aker Capital har garantert for det resterende beløpet i forbindelse med emisjonen. For å stille garantien vil Aker motta warrents på 9,3 millioner aksjer som kan innløses til 40 pence per aksje om to år.

Hele emisjonen er på rundt 125 millioner kroner.

Aggressiv satsing
Genesis vil bruke noe av pengene de får inn i forbindelse med emisjonen til å kjøpe ytterligere 50 prosent interesse i oljefunnet som ligger inn under lisensen 16/8c på britisk sektor. I tillegg vil de kjøpe 10 prosent i den norske lisensen 34/8,9 og 11 som innholder et gassfunn og 12,5 prosent av i blokken 33/12 på norsk sokkel.

Oljeselskapet vil erverve betydelig utvidede lisensrettigheter til seismisk data fra PGS verdt opptil 30 millioner dollar.

Både Aker og PGS er betydelige eiere i Genesis fra før og sitter med 25 millioner aksjer hver. Det tilsvarer rundt 24,4 prosent av de utestående aksjene i selskapet. PGS vil eie 28,56 prosent av Genesis etter denne transaksjonen, men det er hvis ikke konverteringen av obligasjonen medregnes. Aker Capital vil sitte med 24,37 prosent utenom warrentene og hvis de ikke trenger å tegne seg for aksjene de garanterer, mens Umoe Invest eier 1,38 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere