*Nettavisen* Økonomi.

Gardermoen stengt

Foto: Montasje: Svenn Roger Huneide/MMS-tipser

Oslo Lufthavn Gardermoen er stengt for all trafikk på ubestemt tid.

02.02.08 01:26

Assisterende pressetalskvinne ved Gardermoen lufthavn, Sofie Bruun, opplyser ved 19.30-tiden at flyplassen er stengt for all utgående og inngående trafikk.

- Vi har bestemt oss for å stenge begge rullebanene på Gardermoen lufthavn. Det er dermed ingen trafikk på flyplassen, forteller Bruun til Nettavisen.

Grunnen er store snømengder.

Se video og billedkarusell lengre ned i saken.

- Det faller rett og slett for mye snø til at vi klarer å holde rullebanene rene. Når vi åpner rullebanene er avhengig av været, men vi regner med at det kan ta hvert fall en time, fortsetter Bruun.

Bestemmelsen om å stenge flyplassens rullebaner ble tatt like før klokken 19.30. Da hadde flytrafikken allerede stått en stund.

Ved 22.20-tiden opplyser Bruun at det tidligst vil kunne lette fly fra flyplassen ved midnatt og at flyplassen tidligst vil kunne la fly lande fra klokken 01.00 natt til lørdag.

Måtte snu
- Jeg står å vente på å få bagasjen min nå, sier Svenn Roger Huneide til Nettavisen.

Han skulle besøke familien i Bodø og hadde gått om bord på flyet, men måtte snu på grunn av snøkaoset.

- Jeg har ingen eksakte tall på hvor mange passasjerer som er rammet, men det er snakk om flere hundre, forteller kommunikasjonsdirektør i SAS Thomas Midteide til Nettavisen, og legger til at det ikke bare er flytrafikken på Gardermoen som er rammet, mens også flytrafikken ellers i landet.

- Gardermoen lar verken fly lette eller lande, og flere fly har derfor måttet returnere til byene de kom fra, fortsetter Midteide.

Han opplyser at alle SAS-kunder enten kan få billettene sine refundert eller ombooket dersom flyet deres har blitt kansellert som en følge av at Gardermoen er stengt.

Køen til ombooking-skranken er fredag kveld om lag 300 meter lang, opplyser Nettavisens journalist på stedet.

Også kunder hos Norwegian har blitt rammet av kaoset på Gardermoen lufthavn fredag.

- Jeg antar at noen tusen er rammet. Dette ser ikke lyst ut. Vi booker om så langt det er mulig, men det er vanskelig å hjelpe alle slik situasjonen er nå. De som velger å ikke reise, får billettene refundert, forteller informasjonsdirektør i Norwegian Anne Grete Ellingsen til Nettavisen.

Ved 22.30-tiden fikk de som sto i innsjekkingskøen beskjed om å dra hjem, opplyser TV2 Nyhetskanalen. Samtidig fikk de som sto i transittkøen beskjed om å sjekke ut og finnet et sted å overnatte. Beskjeden ble ropt over flyplassens høyttalerne.

Saken fortsetter nedenfor.
213862

Ventet siden 13
Tom Østhus har ventet på Gardermoen siden klokken 13. Han skulle ta flyet til Trondheim klokken 14.35.

- Jeg satt inne på flyet i halvannen time, før vi fikk beskjed om at vi måtte gå av igjen, sier Østhus til Nettavisen.

Deretter fikk Østhus og medpassasjerene forskjellig informasjon.

- Jeg fikk beskjed om å ringe servicekontoret til SAS, men der er det umulig å få svar. Dermed kan jeg ikke gjøre noe annet enn å vente, sier Østhus.

Han regner nå med å måtte tilbringe natten på Gardermoen.

Nettavisen kommer tilbake med mer.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag