NA24.no

Valuta USD 7,77 EUR 9,60 GBP 11,12 SEK 92,37
Oslo Børs 0,19%

Gassfunn i Norskehavet

StatoilHydro har funnet mer gass på Haltenbanken.

Et gassfunn i Natalia-prospektet i Norskehavet kan være på 1,5 milliarder kubikkmeter utvinnbar gass. Det viser de foreløpige beregningene, melder StatoilHydro.

NA24 - din næringslivsavis

Funnet er det siste av en rekke i området. Natalia-prospektet ligger like nordvest for Midgard-strukturen på Åsgard-feltet på Haltenbanken. Frem til nå har er det gjort gode funn knyttet til Natalia og Gamma samt partneropererte Marulk.

- Positive resultat i Gamma og Natalia er også viktig for å vurdere potensialet til tilsvarende strukturer i området, skriver StatoilHydro på sine nettsider.

Nå vil muligheten for å knytte gassvolumene ved Natalia-funnet opp mot Åsgard-feltet. Letebrønnen er ikke formasjonstestet, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking. Det ble funnet en kontakt mellom hydrokarboner og vann på 2612 meters dyp, i det reservoarintervallet som var forventet.

Det er Seadrills halvtnedsenkbare borerigg «West Alpha» som har boret brønnen og denne riggen vil bli flyttet til lisens 348 i Norskehavet der en ny letebrønn skal bores for StatoilHydro.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere