NA24.no

Gassknipe for Statoil

Sist oppdatert:
Ikke nok med at Snøhvit-forsinkelsen koster Statoil store penger. Nå får de en ny ekstraregning dumpende i fanget.

Snøhvit er ett år forsinket, men må levere store mengder gass allerede i år. Dermed må selskapet ut i et hett gassmarked for å oppfylle forpliktelsene.

Ifølge Dagens Næringsliv må selskapet skaffe fire milliarder kubikkmeter gass fra andre steder - etter alt å dømme til høyere priser enn det de er sikret i de langsiktige kontraktene på Snøhvit. Det betyr en stor ekstraregning for konsernet.

Pressetalsmann Sverre Kojedal vil ikke si hva Statoil har gjort for å dekke inn forpliktelsene, eller hvilke ekstrakostnader de risikerer, men forsikrer at kundene skal få gassen de har bestilt. Kilder Dagens Næringsliv har snakket med, mener derimot det kan være snakk om en ekstraregning i milliardklassen.

Enskilda-analytiker Arnstein Wigestrand har ikke regnet på hvor mye ekstraregningen kan komme på, men bekrefter overfor avisen at det er en risiko for utgifter.

- I det store og det hele er det overkommelig for et selskap av Statoils størrelse, sier han til DN.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere