NA24.no

Gassløsning presser oljeprisen

Sist oppdatert:
Med en løsning på den europeiske gasskrisen har oljeprisen falt markert mandag.

Russland og Ukraina skal ifølge rapporter mandag morgen og formiddag ha signert de nødvendige avtalene om overvåkning av gassleveransene til det europeiske markedet.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed går det mot gjenåpning av de viktige gassleveransene fra Russland via Ukraina til det europeiske gassmarkedet.

Krangelen mellom de to landene med tilhørende nedstengning av leveransene gjennom de fire eksportrørledningene gjennom Ukraina sendt i forrige uke oljeprisen i London markert opp. Fredag falt prisen på nordsjøolje for levering februar til rett under 43 dollar fatet en periode, da det ble klart at en løsning var på vei.

Uenighet rundt detaljer og en påskrift fra ukrainske side sendt imidlertid oljeprisen opp igjen rett før helgen. Med disse detaljene på plass mandag har oljeprisen i London falt fra 44,60 dollar til 42,50 dollar mandag formiddag.

I tillegg til løsningen på gasskonflikten så har også noe doser med bleke makroøkonomiske nøkkeltall og spådommer sendt skygger over oljemarkedet de siste dagene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere