NA24.no

Gassmagi i Nordsjøen

Sist oppdatert:
Det kan se ut til Galtvort-navnet ble magi for eierne av StatoilHydro med partnere.

Det er StatoilHydro som er operatør for lisensen 348 hvor det nå Harry Potter inspirerte prospektet Galtvort nå er blitt boret med suksess.

NA24 - din næringslivsavis

Brønnen påviste nemlig gass i sandsteiner i mellomjura.

Størrelsen på funnet er foreløpig ikke avklart ifølge Oljedirektoratet. Det skal bores en sidestegsbrønn inn i det nordlige segmentet umiddelbart etter avslutning av funnbrønnen.

Det er ikke foretatt formasjonstesting i brønnen, men det er utført omfattende datainnsamling og prøvetaking av reservoaret. Brønnen er lokalisert 30 kilometer nordøst for Njordfeltet og 9 kilometer nordvest for Draugenfeltet i Norskehavet.

Dette er den første letebrønnen i utvinningstillatelse 348 som ble tildelt i TFO 2004. Brønnen ble boret til et vertikalt dyp av 2632 meter under havflaten og ble avsluttet i bergarter tilhørende Åreformasjonen fra nedre jura.

Havdypet ved brønnlokaliteten er 266 meter. Brønnen blir nå permanent plugget og forlatt. Brønn 6407/8-4 S ble boret av boreinnretningen West Alpha som skal fortsette boring av sidestegsbrønn 6407/8-4 A på det nordlige segmentet av dette prospektet.

I tillegg til StatoilHydro som har en eierandel på 30 prosent, så har Petoro 7,5 prosent, Endeavour Energy 7,5 prosent, E.ON Ruhrgas 17,5 prosent, Noreco 17,5 prosent og Gaz de France 20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere