NA24.no

Gassraten ned fra toppen

Etter å ha nådd historiske rekordnivåer for et par uker siden, snur storgassratene nå ned.

Ratene for de største skipene som frakter flytende petroleumsgasser, LPG, falt litt tilbake den siste uken, ifølge skipsmeglerhuset Fearnleys ukentlige markedsrapport. Men markedet forventes å forbli meget stramt fremover med minimal tilgang på ledige skip i VLGC-segmentet (Very Large Gas Carriers).

NA24 - din næringslivsavis

Ratene for de største VLGC'ene på 82.000 kubikkmeter falt fra rekordnivået på 1,87 millioner dollar per måned til 1,79 millioner dollar den siste uken. Dette ble fulgt opp med et fall for de litt mindre VLGC'ene på 75.000 kubikkmeter, hvor ratene korrigerte ned fra 1,53 til 1,46 millioner dollar per måned.

Det er for øyeblikket minimal spotaktivitet i storgassegmentet, og Fearnleys ser nesten ingen ledig skip i markedet for juli. Bakgrunnen skal være at store deler av verdensflåten av VLGC'er er dekket opp med laster under såkalte volumkontrakter den neste måneden.

For de mindre gasskipsegmentene er det kun minimale endringer den siste uken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere