Gassrederi knallet til på Oslo Børs

MARGINALT: Oslo Børs endte såvidt i pluss torsdag.

MARGINALT: Oslo Børs endte såvidt i pluss torsdag. Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Statoil holdt børsen tilbake.

Oslo Børs endte såvidt i pluss torsdag, men nedgang for børsens største selskap Statoil la en demper markedet.

Ved stengetid var hovedindeksen opp 0,16 prosent til 628,15 poeng.

I Europa steg børsene i Paris, London og Frankfurt mellom 0,4 og 1,1 prosent.

Gassrederi knaller til
Blant dagens vinnere var gassrederiet BW LPG som ble sendt opp 9,1 prosent på en sterk resultatrapport for tredje kvartal.

Sterk utnyttelse, større flåte, spesielt innen VLGC (store gasskip), og lavere drivstoffutgifter gir et løft i kvartalet, opplyser rederiet i kvartalsrapporten torsdag.

For kvartalet fikk rederiet inntekter på 224 millioner dollar, mot 211 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet steg til 111 fra 91 millioner dollar.

I samme periode var resultatet før skatt opp til 106 fra 88 millioner dollar.

Det er også høyere enn forventningene blant analytikerne i en undersøkelse fra SME Direkt. Der var det ventet inntekter, driftsresultat og resultat før skatt på henholdsvis 197, 93 og 89 millioner dollar.

I en aksjerapport skriver DNB Markets på at brutto driftsresultat (EBITDA) var 13 prosent over hva meglerhuset hadde ventet.

- Et bedre resultat enn ventet ser delvis ut til å være drevet av lavere kostnader og delvis drevet av høyere rater oppnådd både i spot-og kontraktmarkedene.

Statoil dempet børsen
I løpet av dagen falt oljeprisen 0,3 prosent til 44,1 dollar per fat.

Statoil falt 1,6 prosent, mens tungvektere som Telenor og DNB bidro positivt med oppgang på henholdsvis 0,3 og 0,8 prosent. Hydro var opp 1 prosent.

De oljerelaterte selskapene fikk det tyngre, med indeksen som følger de mest omsatt ned 1,8 prosent. Tungvektere i sektoren som Seadrill og Subsea 7 var ned henholdsvis 3 og 1,8 prosent.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.