Gassrederi slår forventningene

Skipet BW Aries til gassrederiet BW LPG.

Skipet BW Aries til gassrederiet BW LPG. Foto: BW LPG

Solide resultater fra BW LPG.

19.11.15 08:59

Gassrederiet BW LPG tjente mer i tredje kvartal og topper også analytikernes forventninger.

Sterk utnyttelse, større flåte, spesielt i VLGC (store gasskip), og lavere drivstoffutgifter gir et løft i kvartalet, opplyser rederiet i kvartalsrapporten torsdag.

For kvartalet fikk rederiet inntekter på 224 millioner dollar, mot 211 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet steg til 111 fra 91 millioner dollar.

I samme periode var resultatet før skatt opp til 106 fra 88 millioner dollar.

Det er også høyere enn forventningene blant analytikerne i en undersøkelse fra SME Direkt. Der var det ventet inntekter, driftsresultat og resultat før skatt på henholdsvis 197, 93 og 89 millioner dollar.

I en aksjerapport peke DNB Markets på at brutto driftsresultat (EBITDA) var 13 prosent over hva meglerhuset hadde ventet.

- Et bedre resultat enn ventet ser delvis ut til å være drevet av lavere kostnader og delvisdrevet av høyere rater oppnådd både i spot-og kontraktsmarkedene.I forbindelse med presentasjonen i ettermiddag vil det blant annet være fokus på i hvilken grad guidingen når det gjelder kontraktsratene fremover vil kunne påvirke konsensusestimatene for 2016-2017, skriver meglerhuset.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.