NA24.no

Gassrederi slår forventningene

Skipet BW Aries til gassrederiet BW LPG.
Skipet BW Aries til gassrederiet BW LPG. Foto: BW LPG
Sist oppdatert:
Solide resultater fra BW LPG.

Gassrederiet BW LPG tjente mer i tredje kvartal og topper også analytikernes forventninger.

Sterk utnyttelse, større flåte, spesielt i VLGC (store gasskip), og lavere drivstoffutgifter gir et løft i kvartalet, opplyser rederiet i kvartalsrapporten torsdag.

For kvartalet fikk rederiet inntekter på 224 millioner dollar, mot 211 millioner i tilsvarende kvartal i fjor, mens driftsresultatet steg til 111 fra 91 millioner dollar.

I samme periode var resultatet før skatt opp til 106 fra 88 millioner dollar.

Det er også høyere enn forventningene blant analytikerne i en undersøkelse fra SME Direkt. Der var det ventet inntekter, driftsresultat og resultat før skatt på henholdsvis 197, 93 og 89 millioner dollar.

I en aksjerapport peke DNB Markets på at brutto driftsresultat (EBITDA) var 13 prosent over hva meglerhuset hadde ventet.

- Et bedre resultat enn ventet ser delvis ut til å være drevet av lavere kostnader og delvisdrevet av høyere rater oppnådd både i spot-og kontraktsmarkedene.I forbindelse med presentasjonen i ettermiddag vil det blant annet være fokus på i hvilken grad guidingen når det gjelder kontraktsratene fremover vil kunne påvirke konsensusestimatene for 2016-2017, skriver meglerhuset.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere