NA24.no

Gazprom sponser fotballklubb

Lite å juble for for Schalke mot Bayern München lørdag.
Lite å juble for for Schalke mot Bayern München lørdag. (Reuters)
Selskapet, som kanskje vraker Statoil og Norsk Hydro på Shtokman, skal bli hovedsponsor i Schalke 04.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det russiske selskapet er ute etter å bedre selskapets image i Tyskland og Vest-Europa, som får 25 prosent av sin naturgass fra det statskontrollerte selskapet, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Måten dette nå skal gjøres på er blant annet å sponse den tyske storklubben, som nesten årlig er med i prestisjetunge Champions League.

Ifølge avisen skal tyske medier ha spekulert at sponsoratet har kostet 125 millioner euro, eller nesten en milliard kroner, men dette blir avvist av selskapet.

Shtokman-nei
I går meldte den statlige engelskspråklige kanalen at Gazprom ikke har lykkes med å finne en partner som ville tilby akseptable vilkår på det enorme gassfeltet Shtokman.

Statoil og Norsk Hydro har lenge vært blant de fem selskapene som har vært på listen over mulige partnere til utbyggingen av det gigantiske gassfeltet i Barentshavet. Også Aker Kværner har vært nevnt som en mulig teknologisk partner i forbindelse med utbyggingen av feltet.

De andre aktuelle oljeselskapene er amerikanske Chevron, ConocoPhillips og franske Total. Planen var å velge tre av de fem oljeselskapene som partnere.

Ingen kommentar
Prosessen rundt Shtokman-prosjektet har vært preget av en rekke med utsettelser i forbindelse med Gazproms utvelgelse av partnere til utbyggingen. De siste hintene fra det russiske gassmonopolet før dagens uttalelser, har gått på at en beslutning om partnere kunne komme før nyttår.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere