NA24.no

Geelmuyden sparker mot Terra

Sist oppdatert:
Hans Geelmuyden mener kostnadene løper løpsk og henger ut Terra Securities.

Den muntre infomannen leverer nemlig ikke fullt så kjedelige årsberetninger som andre.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Vil halvere overskuddet
- Det er lagt en strategi for å halvere overskuddet i 2008, skriver styreleder Geelmuyden i beretningen til Koko AS.

Og klinker til mot fjorårets mest skandaleomtalte finansgigant:

- Som tallene viser er finansforvaltningen i 2007 ikke overlatt til Terra Securities.

Mens 51-åringens heleide selskap fikk et overskudd på 8,44 millioner i debutåret 2006, ble fjoråret betydelig roligere. Men 1,73 millioner i pluss er ikke så verst det heller.

Ute av kontroll
- Formålet er investeringer i aksjer, andeler og fast eiendom, samt virksomhet som har tilknytning til dette, slik at aksjonærenes ønske om en god fremtid, et liv i balanse og økonomisk uavhengighet kan gå i oppfyllelse. I Koko AS' andre driftsår er eierens ønske på nytt blitt hørt, fortsetter Hans Geelmuyden.

Driftsutgiftene i bedriften - som ikke har ansatte - kom på 21.450 kroner, noe som er mer enn dobbelt så høyt som året i forveien.

- Kostnadene er kommet helt ut av kontroll, fastslår Geelmuyden. Mens han dro inn 422.779 kroner i rene renteinntekter, er 2007-regnskapet også «belastet» med 1,44 millioner i gevinst etter salg av aksjer i Geelmuyden.Kiese Gruppen AS i 2006.

Reduserer verbale utslipp
Ved årsskiftet eide Koko AS 32,6 prosent av Geelmuyden.Kiese Holding AS, og egenkapitalen i Koko AS er på pene 12,07 millioner. Selskapet har bare rundt 100.000 i gjeld, og Hans Geelmuyden har ingen planer om å bygge ned overskuddet med ansettelser:

- Eksistensialisten Jean Paul Sartre preger fortsatt styrets organisasjonssyn. Hell is other people. Derfor har ikke Koko AS ansatte. Selskapet er tilhenger av likestilling, motstander av forurensning, og arbeider intenst med å redusere verbale utslipp.

Geelmuyden.Kiese Gruppens honorarinntekter i Skandinavia i 2007 ble 70 millioner kroner. Resultat før skatt og bonus ble vel 15 millioner kroner, og aldri før har organisasjonen dratt inn like mye, ifølge PR-byråets nettside.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere