NA24.no

Vil ha styresak: Hans Geelmuyden (t.v.) vil at KOMM-styret og dets og leder Morten Woldsdal skal vurdere om First House har brutt bransjens etiske regelverk.
Vil ha styresak: Hans Geelmuyden (t.v.) vil at KOMM-styret og dets og leder Morten Woldsdal skal vurdere om First House har brutt bransjens etiske regelverk. Foto: Kyrre Lien (NTB Scanpix)

Geelmuyden vil ekskludere First House fra bransjeforeningen

Sist oppdatert:
Hans Geelmuyden vil at bransjeorganisasjonen KOMM skal vurdere om den kan ha First House som medlem.

Det melder Kampanje fredag.

Det har den siste tiden stormet rundt First House og Aftenpostens politiske kommentator Harald Stanghelle. Det hele begynte med kommentarartikkelen til Stanghelle, «På svertetokt for kineserne». Der snakker Stanghelle om at First House jobber med å sverte Nobelkomiteens leder, Thorbjørn Jagland, på oppdrag for «kinesiske interesser».

I fjor høst ledet Hans Geelmuyden, grunnlegger av og ledende seniorpartner i PR-byrået Geelmuyden.Kiese, et arbeid i bransjeorganisasjonen KOMM for å revidere PR-bransjens etiske regelverk. Målet for arbeidet var større åpenhet om PR-byråenes kunder og metoder, og Geelmuyden kom med flere spark til konkurrenten First House underveis. Førstkommende tirsdag er det årsmøte i KOMM med valg av nytt styre, og Geelmuyden sier nå til Kampanje at han vil stille til valg som styremedlem. Geelmuyden vil oppfordre årsmøtet til å be First House redegjøre skriftlig for byråets syn på saken, slik at det nye styret kan gjøre en grundig organisatorisk behandling. Hvis han blir valgt til styremedlem, vil han i tillegg at styret skal vurdere hvorvidt KOMM kan ha First House som medlem lenger.

- Hvis jeg blir valgt, vil jeg reise spørsmål om KOMM kan ha et medlem som First House. Men først skal First House få anledning til å redegjøre grundig både for saken og sitt syn på den, sier Geelmuyden til Kampanje.

Geelmuyden vil ha en vurdering av hvorvidt First House har brutt det etiske regelverkets paragraf B2i. Her heter det: «Medlemmer og rådgivere skal være åpne om sin rolle og hvem man representerer, når man opptrer som aktør på oppdragsgivers vegne i offentligheten».

Det Geelmuyden sikter til, er at Morten Wetland ikke opplyste om sine bindinger til norsk næringsliv med interesse av å bedre forholdet til Kina da han satte kronikken sin på trykk i DN, og at First House heller ikke opplyste om Wetland og Johansens rolle i Rederiforbundets Kina-møter da de ble spurt om sine interesser etter publiseringen av Stanghelles kronikk onsdag, skriver Kampanje

Les også: First House klager Aftenposten inn for PFU

First House på Kina-møte

First House-partner nøkkelperson i norsk-kinesisk handelskammer

Her er PR-toppens Kina-nettverk

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere