Gelius tar over Dagsrevyen

Jon Gelius er ansatt som nyhetsredaktør TV i NRK.

11.03.08 12:32

Jon Gelius ble tirsdag ansatt som redaktør for TV-nyhetene i NRK. Redaktøren har ansvar for alle nyhetssendinger i nyhets - og aktualitetskanalen i NRK2 samt Dagsrevyen 19, 21 og Kveldsnytt i NRK1.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Gelius har lang fartstid i NRK og bred redaksjonell TV-erfaring. De siste årene har han vært programleder for Dagsrevyen og NRKs øvrige nyhetssendinger i fjernsynet, skriver NRK i en pressemelding.

Tidligere har Gelius jobbet som nyhetsreporter i fjernsynet både med politikk, økonomi og samfunnsliv.

- Jon har den journalistiske tyngden og det brennende engasjementet som vil bidra til å styrke og utvikle fjernsynsnyhetene i NRK, sier nyhetsredaktør Grethe Gynnild-Johnsen.

Spesielt ser nyhetsredaktøren frem til muligheter med å utnytte flere medieplattformer.

- Jeg gleder meg til å samarbeide med Jon. Han har også mange spennende tanker om hvordan NRK som flermedialt hus fortsatt skal ha grep om hele nyhetsbildet innenfor radio, TV og nett.

Den nytilsatte redaktøren for TV-nyheter rapporterer til nyhetsredaktøren og sitter i ledergruppa sammen med redaktører for nett og radio, samt fagsjefer for utenriks, politikk, innenriks, økonomi og magasinsendinger i radio og TV.

- Det er med ydmykhet jeg tar fatt på jobben som sjef for Norges viktigste nyhetsprogram på TV. Jeg ser frem til å være med og videreutvikle fjernsynets ulike nyhetssendinger gjennom døgnet slik at vi befester posisjonen som førstevalget til norske TV-seere, sier Jon Gelius.

Har du medietips - ta kontakt med NA24 Propaganda.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.