- Frem til nå har vi levert innhold som får over fastnettet. Nå kan vi løfte tilbudet vårt over på mobilnett, sier daglig leder i Get, Gunnar Evensen, til Nettavisen.

Det svenske telekomselskapet Telia kjøper TV- og bredbåndsleverandøren Get for 21 milliarder kroner.

Det sammenslåtte selskapet vil ha om lag 2,3 millioner mobilkunder, og om lag 1,8 millioner mennesker vil være brukere av bredbånd- og TV- tjenestene til Get og TDC hver dag.

Les også: Telia kjøper Get

Billigere

Fusjonen gjør det mulig for de to selskapene å tilby nye typer pakker til kundene. Ikke minst vil de trolig bli mulig å strømme TV-innhold fra Get mye billigere over mobilnettet enn det er idag.

- Det fungerer kjempefint å strømme ting over mobilnettet, men det er ofte for dyrt for mange. Det må vi fikse. Vi må skape nye produkter som gjør at det blir en reell mulighet å strømme på hytta til en mer fornuftig pris. Det blir billigere å strømme slikt innhold, sier Evensen.

Les også: Posten kan snart erstatte postkassen din med en robot

Pakker

Også administrerende direktør Abraham Foss i Telia sier at det trolig åpner for helt nye pakkeløsninger.

- Denne fusjonen betyr at vi kan tilby flere og relevante pakker for deg som kunder. Når fusjonen blir godkjent vil markedsenhetene sette seg sammen og utvikle forskjellige verdiforslag for markedet, sier Foss.

Telia har allerede en stor TV-virksomhet i Sverige og er dessuten i samtaler om å kjøpe TV-selskapet Bonnier, som som eier den svenske TV-kanalen TV4, betal-TV-tjenesten CMore og finske MTV.

Kjøpe mer innhold

Evensen mener at som en del av et stort nordiske mediagigant, vil det være lettere å konkurrere med internasjonale aktører som Netflix om innhold.

- I Get er vi forbi den fasen hvor vi bare kjøper innhold fra kringkasterne. Vi kjøper nå innhold direkte. Vi har allerede en strømmetjeneste og mulighetene om å konkurrere om det beste innholdet vil bli mye bedre som følge av det, sier Get-sjefen.