NA24.no

Get solgt til dansk selskap

NORSK BLIR DANSK: Carsten Dilling og TDC Gruppen kjøper den norske kabel-tv-aktøren Get for 13, 8 milliarder kroner. - Dette er et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark.
NORSK BLIR DANSK: Carsten Dilling og TDC Gruppen kjøper den norske kabel-tv-aktøren Get for 13, 8 milliarder kroner. - Dette er et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark. Foto: Uffe Weng (TDC)
Sist oppdatert:
Kabelselskapet Get selges til danske TDC for 13,8 milliarder kroner.

(NTB/Nettavisen NA24): Med oppkjøpet seiler danskene opp til å bli det største kabelselskapet i Skandinavia.

- Kjøpet av Get er TDC Gruppens viktigste investering på mange år. Vi har ventet på denne muligheten og ser dette som en naturlig og tidsriktig utvidelse av vår virksomhet som sikrer TDC Gruppen posisjonen som en ledende skandinavisk leverandør av TV, underholdning og høyhastighets bredbånd via kabel, sier Carsten Dilling, administrerende direktør i TDC, i en pressemelding.

Oppkjøpet koster danskene 13, 8 milliarder kroner. Oppkjøpet er bare underlagt godkjennelse fra det norske Konkurransetilsynet, og transaksjonen forventes å ville bli gjennomført i 2014.

Vil inn i Norge
- Dette er også et strategisk steg inn i forbrukermarkedet i Norge innenfor et virksomhetsområde vi kjenner meget godt fra den vellykkede og årelange driften av vår egen YouSee kabelvirksomhet i Danmark. 

TDC Groups kabel-tv-forretning YouSee har cirka 1,2 millioner tv-kunder, tilsvarende 46 prosent av alle danske husstander. det er med andre ord ingen småaktør som nå gjør seg klar for det norske markedet.

Get er leverandør til mer enn 500.000 husholdninger, og i 2013 var selskapet den raskest voksende og mest lønnsomme leverandøren i det norske markedet.

Sammen med Get vil TDC ha til sammen 1,7 millioner husholdninger som kunder, en økning på 500.000 takket være Gets kundemasse.

- Vi utfyller hverandre svært godt
De norske selgerne er også godt fornøyd med den kommende overtakelsen.

Konsernsjef i get, Gunnar Evensen.

- TDCs virksomhet i Norge og Get utfyller hverandre svært godt, og vi er entusiastiske for alle de nye mulighetene som nå åpner seg. Vi gleder oss til å fortsette å utvikle de beste og mest brukervennlige produktene til kundene våre, og sammen videreutvikle vår satsing i bedriftsmarkedet. Med TDC på laget blir vi nå en enda sterkere virksomhet som vil styrke vår posisjon i det norske markedet, sier GETs konsernsjef Gunnar Evensen.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere