*Nettavisen* Økonomi.

Gevinstsikring på børsen

Foto: Paul Weaver (Nettavisen)

Oslo Børs faller tilbake, men oljeprisen har styrket seg.

25.01.07 10:12

Oljeprisen har steget til godt over 55 dollar fatet, men hindrer ikke at Oslo Børs faller tilbake til 459,16 poeng. Det er en nedgang på 0,13 prosent fra gårsdagens rekord.

NA24 - din næringslivsavis

Norsk Hydro faller 0,63 prosent til 195,75 kroner, mens Statoil stiger 0,31 prosent. DNO er helt flat på 12,58 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: (Illustrasjonsfoto: Scanpix)

Det kanadiske oljeselskapet Petrobank Energy and Resources topper taperlisten med en tilbakegang på 6,06 prosent til 93 kroner.

Tandberg Storage skuffet med sitt resultat for fjerde kvartal og faller 3,97 prosent til 4,60 kroner. Selskapet leverer et lite overskudd på 44 tusen kroner, og det er en klar bedring sammenlignet med samme periode året før.

- Til tross for et noe svakere resultat enn forventet i fjerde kvartal, er 2006 som helhet i tråd med ambisjonene som ble lagt for ett år siden, skriver selskapet i resultatpresentasjonen.

Forsikringsselskapet Bluewater stiger til toppen av vinnerlisten med en oppgang på 9,94 prosent til 52 kroner. Selskapet presenterte sitt resultat for fjerde kvartal 2006 torsdag morgen, og kan vise til en solid bedring.

Etter skatt satt Bluewater igjen med 13 millioner kroner i fjerde kvartal mot 10,2 millioner kroner året før.

NorDiag stiger 3,41 prosent til 9,10 kroner, mens Fara steg 3,40 prosent til 2,74 kroner.

Klikk på bildet for å forstørre.

Blom faller 0,98 prosent til 40,50 kroner.

- Det har vært en jevn strøm av positive nyheter rundt Blom den siste tiden, med både kontrakter innen Offshore og Geografisk Informasjon. I går meldte selskapet i tillegg at det går mot en splitt av de to virksomhetsområdene. Investeringen i Scanrope har vist seg å være en svært vellykket beslutning, skriver DnB NOR Markets.

- Visibiliteten rundt fjerdekvartalsresultatene bør nå være relativt god og den neste betydelige driveren for selskapet vil antagelig bli en avtale med en av de større telekomaktørene. Vi venter at dette ligger noe lengre frem, skriver meglerhuset som senker anbefalingen i Blom fra kjøp til hold.

Kursmålet fra heves fra 41 kroner til 43 kroner per aksje.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.