NA24.no

Gevinstsikring på børsen

Sist oppdatert:
Oppkjøpsforsøk dominerte på en børs preget av gevinstsikring.

Gevinstsikring preget dagens der oppkjøp kom i fokus. Fallende oljepris bidro til at Oslo Børs endte ned 1,42 prosent til 356,07 poeng og fikk elendig slutt på uken. Uken sett under ett endte hovedindeksen ned 2,14 prosent.

Prisen på et fat nordsjøolje faller tilbake 0,16 prosent til 68,34 dollar. Dollaren koster 6,22 kroner.

Statoil falt hele 2,44 prosent til 160 kroner, mens Norsk Hydro er ned 3,45 prosent til 154 kroner. DNO faller 6,29 prosent til 12,30 kroner, mens Altinex falt hele 3,79 prosent til 1,22 kroner.

- Den mulige nedjusteringen av produksjonsforventningene for Statoil uteble i går, noe som var positivt. Etter vår oppfatning var kapitalmarkedsdagen for øvrig en nøytral begivenhet for kursen på kort sikt. DnB NOR Markets har en kjøpsanbefaling på Statoil med et kursmål på 200 kroner pr aksje, skriver meglerhuset.

SeaDrill endte opp 0,35 prosent til 72,25 kroner etter at de meldte at de er i ferd med å sikre seg en stor borekontrakt. Den estimerte verdien for den faste perioden er henholdsvis 241 millioner dollar og 334 millioner dollar hvis den blir forlenget ytterligere. Dette gir dagrater på henholdsvis 334.000 dollar og 305.000 dollar.

Bjarne Skeie i Sinvest har inngått en avtale om å selge aksjene sine i Sinvest for rundt 2,76 milliarder kroner. Kjøperen er det indiske riggselskapet Aban Group. Prisen pr. Sinvest-aksje er på 135 kroner. Aban sier at de ikke har noen planer om å by på de resterende aksjene i selskapet.

Markedet løftet kursen i Sinvest 3,61 prosent til 114,75 kroner.

SeaBird Exploration har lagt inn et bud alle aksjene i Global Geo Service der de er villige til å by 5,25 kroner pr. aksje. Budet gjorde at GGS ble dagens vinner med en oppgang på 36,58 prosent til 5,19 kroner.

- I forhold til de siste dagene er det en høy premie, i forhold til den siste måneden om kring 20 prosent, vi føler det er en balansert og fornuftig, pris, sier konsernsjef Dag Reynolds i SeaBird til NA24 iMarkedet.

Styret i Global Geo-services ble tatt på sengen da SeaBird i dag varslet budet på selskapet, det innrømmer styreformann Morten Andersen overor NA24 iMarkedet.

- Dette kom overraskende på oss, vi sitter nå diskuterer situasjonen, sier Andersen.

Andersen har foreløpig ingen kommentarer til budkursen, og avventer nå at styret skal gå gjennom situasjonen.

- Dette er ikke ting som ikke skjer hver dag, så vi går i gjennom de formelle aspektene. Det er uansett det sittende styret sin plikt å gjøre det best for aksjonærer, sier styreformannen til NA24 iMarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere